Business Hi-Tech

ZF Digital Summit 2022. Bogdan Botezatu, director of threat research and reporting, Bitdefender: Atacurile cibernetice continuă să apară într-un ritm ameţitor, iar acest lucru este doar ceea ce vedem. Ce nu vedem este cu adevărat important

Bogdan Botezatu, director of threat research and reporting, Bitdefender: A crescut numărul atacurilor cibernetice asupra instituţiilor din România, inclusiv asupra celor din sfera guvernamentală.

Bogdan Botezatu, director of threat research and reporting, Bitdefender: A crescut numărul atacurilor cibernetice asupra instituţiilor din România, inclusiv asupra celor din sfera guvernamentală.

Autor: Alexandra Cepăreanu

19.01.2023, 18:00 128

„În 2022 s-a observat o creştere semnificativă a numărului de mesaje de tip spam trimise utilizatorilor casnici care solicitau o sumă de bani pentru victimele din Ucraina. În doar câteva zile, un mic grup de atacatori informatici a strâns peste 25.000 de dolari din naivitatea victimelor de acasă“.

Utilizatorii casnici de internet au fost principalele ţinte pentru atacatorii cibernetici în 2022, care au încercat să strângă diverse sume de bani de la navigatorii în mediul digital prin mesaje de tip spam prin care solicitau diverse sume de bani pentru Ucraina şi victimele războiului, a spus în cadrul evenimentului ZF Digital Summit 2022 Bogdan Botezatu, director of threat research and reporting, Bitdefender, una dintre cele mai de succes companii de IT din România, care a devenit un lider la nivel global pe piaţa soluţiilor de securitate cibernetică. De asemenea, numărul de atacuri cibernetice continuă să fie ridicat la nivelul pieţei naţionale.

„Am observat foarte multe campanii duse împotriva utilizatorilor de acasă. Utilizatorii casnici au devenit un fel de ţintă predilectă a atacatorilor din Rusia prin tot felul de scheme cu donaţii. Practic, a avut loc o creştere semnificativă a numărului de mesaje de tip spam trimise utilizatorilor casnici care solicitau o sumă mică de bani pentru Ucraina, iar în câteva zile, un mic grup de atacatori informatici a strâns peste 25.000 de dolari din naivitatea victimelor de acasă. Atacurile cibernetice continuă să apară într-un ritm ameţitor, iar acest lucru este doar ce vedem. Ce nu vedem este cu adevărat important“, a spus Bogdan Botezatu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO