Business Hi-Tech

ZF Digital Summit 2020. Operatorii de telecom strigă în cor: Implementaţi legislaţia promisă, simplificaţi autorizarea, alocaţi spectru suplimentar şi aduceţi fonduri europene

ZF Digital Summit 2020. Operatorii de telecom strigă în...

Autor: Alexandra Cepăreanu, Alex Ciutacu

08.11.2020, 10:29 510

 Creşterea traficului trebuie acompaniată de accelerarea alocării de spectru nou ♦ Vârful de trafic este între orele 19 şi 23 ♦ Reţelele de telecomunicaţii au înregistrat creşteri de trafic de circa 50% sau mai mult în 2020 ♦ Extinderea internetului de mare viteză în rural necesită o strategie publică ♦ Companiile apelează din ce în ce mai mult la IoT pentru a lansa produse şi servicii. ♦ Criza SARS din 2003 arată că o industrie IT&C dezvoltată te scoate mai repede din criză.

Jucătorii din piaţa locală de telecomunicaţii le cer autorităţilor să implementeze aspectele legislative discutate frecvent în ultimii ani, să sim­plifice procedura de autorizare pentru reţelele telecom, să accelereze alocarea de spec­tru nou pentru operatori şi să atragă cât mai multe fonduri europene din suma totală de 80 mld. euro alocată României, au conclu­zionat operatorii de telecom prezenţi în cadrul videoconferinţei ZF Digital Summit 2020.

„Trecem în 2021 şi suntem la o răscruce de drumuri. Este foarte important să ne întrebăm cum întărim industria pentru că va fi unul dintre cei mai importanţi factori în digitalizarea şi modernizarea României. Ne putem baza pe susţinerea autorităţilor? Pentru că nu cred că vom putea să o facem doar pe fondurile industriei private cum am făcut până acum”, a declarat Murielle Lorilloux, CEO, Vodafone România. Ea mai subliniat şi nevoia alocării de spectru nou, următoarea oportunitate anunţată în acest sens fiind aşa-numita licitaţie 5G. În acelaşi timp, ea a ridicat problema nivelului taxelor anuale plătite de operatori către reglementatorul ANCOM.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO