Business Hi-Tech

ZF Digital Summit 2020. Bogdan Botezatu, Bitdefender: Digitalizarea a accelerat în contextul crizei sanitare, dar industria de IT se luptă cu un deficit din ce în ce mai mare de forţă de muncă

Bogdan Botezatu, director de cercetare în ameninţări informatice în cadrul Bitdefender

Bogdan Botezatu, director de cercetare în ameninţări informatice în cadrul Bitdefender

Autor: Alexandra Cepăreanu

23.11.2020, 18:15 141

Una din cinci companii mari a distribuit angajaţilor soluţii de conectivitate pentru a se asigura că informaţiile care pleacă din reţelele acestora nu se pierd şi nu sunt manipulate.

Digitalizarea accelerată şi trecerea angajaţilor în mediul online, în contextul pandemiei şi al măsurilor de limtare a răspândirii noului coronavirus, aduc după sine riscuri legate de securitatea cibernetică, problemă ce îşi poate găsi rezolvarea în creşterea numărului de specialişti în acest sector de activitate, a spus Bogdan Botezatu, director de cercetare în ameninţări informatice în cadrul Bitdefender, una dintre cele mai cunoscute companii româneşti hi-tech la nivel internaţional şi cel mai mare producător local de software, cu afaceri de 671 mil. lei şi 1.377 de angajaţi în 2019.

„Piaţa absoarbe mult mai mulţi specialişti decât oferă mediul academic. Acum piaţa are nevoie de mai multă forţă de muncă, de specialişti, în consecinţă vom avea parte de mai multe incidente, mai multe victime. Factorul uman este principalul factor de risc, dar şi principalul remediu atunci când vorbim despre tehnologie“, a spus Bogdan Botezatu, prezent în cadrul videoconferinţei ZF Digital Summit 2020, care a avut loc la începutul lunii noiembrie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO