Business Hi-Tech

ZF Cybersecurity Trends. Dan Cîmpean, director general al CERT-RO: Salariul din domeniul public este necompetitiv cu cel din mediul privat şi trebuie să luăm măsuri, să atragem forţă de muncă şi să o păstrăm. Avem nevoie de circa 100 de persoane în primă fază, dar nu putem angaja pentru că nivelul salarial este necompetitiv

Dan Cîmpean, director general CERT-RO: „Avem nevoie de circa 100 de persoane în primă fază, dar nu putem angaja pentru că nivelul salarial este necompetitiv.”

Dan Cîmpean, director general CERT-RO: „Avem nevoie de circa 100 de persoane în primă fază, dar nu putem angaja pentru că nivelul salarial este necompetitiv.”

Autor: Alexandra Cepăreanu

20.05.2021, 00:08 646

♦ Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) are nevoie de circa 100 de specialişti IT ♦ În prezent, în cadrul instituţiei lucrează 30 de persoane.

Instituţiile publice active în domeniul securităţii cibernetice au nevoie de specialişti, dar nu pot atrage sau păstra angajaţii deoarece pachetele salariale sunt necompetitive cu cele din mediul privat şi au nevoie de metode şi măsuri care să echilibreze situaţia.

„Cred că statul trebuie să dea un mesaj pozitiv şi hotărât în direcţia asta. Nu vom fi, probabil, prea curând la fel de competitivi ca mediul privat, dar putem avea alte mecanisme şi modalităţi prin care să atragem specialişti şi să îi convingem să rămână. Dar acum stăm foarte prost la acest capitol. Asta se poate rezolva, dar e foarte mult de muncă”, a spus Dan Cîmpean, director general al CERT-RO (Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică), prezent în cadrul videoconferinţei Cybersecurity Trends.

El consideră că odată cu pandemia România a pierdut şi mai mult teren în faţa companiilor internaţionale, care acum recrutează forţă de muncă de la distanţă, având în vedere contextul pandemic care a pus pe pauză mersul la birou.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO