Business Hi-Tech

Zece avantaje la Tablet PC

08.11.2002, 00:00 18

Microsoft a prezentat ieri avantajele noul pachet software - Windows XP Tablet PC Edition  - creat pentru a echipa laptopurile pliabile:
* Cu ajutorul "creionului" care vine impreuna cu laptopul tip Tablet PC poti scrie direct pe ecran cu litere de mana si poti alege de asemenea sa-ti convertesti scrierea in litere de tipar. "Creionul" poate fi utilizat si pe post de mouse sau tastatura pentru deschiderea aplicatiilor, selectarea textului si afisarea meniurilor.
* Poate fi utilizat oriunde: la birou, intr-o sala de conferinte sau chiar in timpul unei calatorii. Tablet PC este disponibil in doua versiuni: "convertibil," cu tastatura integrata si "tableta" care include cateva solutii pentru accesarea rapida a tastaturii atunci cand posesorul este la birou.
* Windows XP Tablet PC Edition are inclusa aplicatia Microsoft Windows Journal, un instrument pentru luarea notitelor care iti permite sa capturezi text de pe o pagina web spre exemplu sau sa scrii  "de mana" o nota pe un grafic venit prin e-mail.
* Iti permite sa folosesti aplicatiile Office cu ajutorul "cernelei si creionului". Spre exemplu, poti adauga comentarii scrise de mana in documentele Word versiunea 2002, in prezentarile PowerPoint versiunea 2002 si poti trimite e-mail-uri scrise cu "cerneala", tot de mana, cu Microsoft Outlook versiunea 2002.
* Poti personaliza utilizarea propriului Tablet PC pentru operarea cu mana stranga sau dreapta, pentru programarea butoanelor sau pentru vizualizarea imaginilor pe lung sau pe lat.
* Windows XP Tablet PC Edition include interfete de programare a aplicatiilor (API). Acestea permit dezvoltatorilor sa extinda aplicatiile existente prin intermediul "cernelei si creionului".
* Utilizeaza cel mai avansat sistem de operare de la Microsoft, Windows XP Professional. Tablet PC Edition are incorporate toate capabilitatile sistemului de operare Windows XP Professional la care se adauga functiile pentru scrierea direct pe ecran.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO