Business Hi-Tech

YouTube introduce sancţiuni pentru clipuri video ofensive

YouTube introduce sancţiuni pentru clipuri video ofensive

Autor: Ioana Nita

12.02.2018, 00:00 286

YouTube, platforma dedicată conţinutului video online din cadrul grupului Alphabet, a anunţat introducerea unui set de sancţiuni mai drastice pentru membrii care postează clipuri video ofensive la adresa utilizatorilor şi comunităţii platformei, şi inclusiv la adresa brandurilor care îşi fac publicitate prin intermediul acesteia, scrie Techcrunch.com.

Măsura vine după ce „starul“ YouTube Logan Paul a postat recent un clip video cu un caz de suicid din Japonia. YouTube l-a sancţionat pe Logan Paul prin blocarea accesului la opţiunile de monetizare a clipurilor video postate, în special la programele de publicitate.

De asemenea, contul lui Logan Paul nici nu va mai putea fi descoperit pe YouTube de cei care nu sunt abonaţi ai acestuia, sancţiune ce va fi aplicată şi pentru alţi membri care încalcă regulile.

„Cel mai probabil canalul nu va fi eligibil pentru secţiunea de recomandări în cadrul YouTube, adică nu va mai apărea pe «home page», «rending tab» sau «watch next»“, a scris pe blogul său Ariel Bardin, vicepreşedinte al diviziei de management de produs. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO