Business Hi-Tech

Yahoo va avea un centru de cercetare si in Europa

24.01.2006, 21:23 8

Cel mai popular portal de Internet, Yahoo, are in plan sa isi extinda activitatea de cercetare si in afara SUA, teritoriile vizate fiind Europa, dar si America Latina, au precizat oficialii companiei. Drept dovada, Yahoo a angajat un expert in computere si Internet din Chile, pentru a conduce primele centre de cercetare pe care le va deschide in afara granitelor SUA - unul la Barcelona (Spania), iar celalalt la Santiago (Chile), scrie Financial Times.

Astfel, cele doua noi centre care vor fi sub conducerea lui Ricardo Baeza-Yates, vor desfasura activitati de cercetare in sectorul cautarii de informatii online. Mai exact, activitatile biroului din Barcelona vor fi corelate cu cele ale Centrului pentru Inovatie Barcelona Media, o institutie non-profit, dar si cu cele ale unor companii nationale. Centrul de cercetare din Santiago va desfasura activitati finantate din fonduri oferite de guvernul din Chile, in colaborare cu Centrul de Cercetare pe Internet, fondat de Baeza-Yates.

Totodata, rivalul Google urmareste sa faca angajari din randul expertilor in industria Internetului. Cel mai mare motor de cautare are patru centre de cercetare in SUA si dispune de facilitati in Elvetia, India si Japonia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO