Business Hi-Tech

Yahoo! îl face milionar pe Nick D’Aloisio, un puşti de 17 ani, autorul unei aplicaţii pentru smartphone-uri

Nick D’Aloisio

Nick D’Aloisio

Autor: Andreea Anghel, Adrian Seceleanu

26.03.2013, 09:39 13165

Un adolescent de 17 ani din Londra, un adevărat talent în crearea de software, a devenit milionar după ce compania americană Yahoo! a decis să cumpere aplicaţia pe care o crease pentru suma de 30 de milioane de dolari, scrie FT.

Aplicaţia creată de  Nick D’Aloisio, denumită Summly, rezumă automat conţinutul ştirilor pentru ca acestea să poată fi citite mai uşor de pe smartphone-uri.

D’Aloisio, care a învăţat singur la vârsta de 12 ani să scrie software, va lucra la biroul Yahoo! din Londra şi îşi va continua în paralel şi studiile.

D’Aloisio a fost aplaudat de Apple după lansarea aplicaţiei Summly, care a fost considerată drept una dintre cele mai bune aplicaţii ale anului 2012. Aplicaţia a fost descărcată de aproape un milion de ori înainte de a fi retrasă din magazinul de aplicaţii al Apple, după anunţul tranzacţiei.

Bloomberg scrisese luni seară că Yahoo poartă negocieri pentru cumpărarea start-upului Summly, o companie care crează aplicaţii prin care ajută utilizatorii de smartphone-uri şi tablete să găsească, să citească şi să distribuie informaţii şi ştiri on-line.

Marissa Mayer, care ocupă funcţia de CEO al Yahoo! de la jumătatea anului trecut este focusată pe oferirea de servicii personalizate utilizatorilor Yahoo şi urmăreşte creşterea numărului de angajaţi prin cumpărarea unor mici companii start-up din domeniul tehnologic.  Din iulie anul trecut, de când Marissa Mayer a preluat conducerea, Yahoo a cumpărat şase astfel de companii, printre care Jybe, un start-up specializat în recomandări de cărţi, filme, restaurante.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO