Business Hi-Tech

Yahoo aduce sute de hackeri la Bucureşti în prima ediţie din Estul Europei a Open Hack Europe

Yahoo aduce sute de hackeri la Bucureşti în prima ediţie din Estul Europei a Open Hack Europe

Autor: Ştefan Vrabie

08.05.2011, 19:36 909

Compania de internet Yahoo! va organiza Open Hack Europe laBucureşti, eveniment care reuneşte sute de hackeri din toată lumea,în zilele de 14 şi 15 mai la Crystal Palace Ballrooms.

"Evenimentul le va oferi dezvoltatorilor oportunitatea de a-şimanifesta creativitatea, ajutându-i să realizeze produse noi şiinovatoare, ce vor influenţa întreaga platformă de digital media aYahoo!", potrivit reprezentanţilor companiei.

Sute de programatori din toată lumea sunt aşteptaţi pentru a luaparte la a paisprezecea ediţie Open Hack şi, totodată, prima dinEstul Europei.

"Oricine are pasiune şi creativitate se poate servi de open webpentru a inova şi a avea impact asupra unor milioane de utilizatoride internet," a declarat Raymie Stata, Chief Technology Officer,Yahoo!. "Am ales Bucureştiul pentru Open Hack-ul European pentru căRomânia este un hot spot internaţional pentru dezvoltatorii desoftware talentaţi şi pentru că Yahoo! are un public atât denumeros în această regiune."

Evenimentul de la Bucureşti începe sâmbătă, 14 mai, printr-oserie de workshop-uri tehnice, urmate de un "hackathon", o perioadănon-stop de codare de 24 de ore.

Toate lucrările vor fi jurizate duminică, iar cele mai bunedintre acestea vor fi premiate şi promovate către dezvoltatorii dinreţeaua Yahoo!.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO