Business Hi-Tech

Yahoo a semnat un parteneriat cu Mozilla pentru furnizarea serviciilor de căutare Web în Firefox

Yahoo a semnat un parteneriat cu Mozilla pentru...

Autor: Dorian Prodan

20.11.2014, 12:54 1193

Google şi Mozilla au avut un parteneriat reciproc avantajos încă de la lansarea browser-ului Firefox, gigantul Internetului obţinând astfel o poziţie privilegiată pentru motorul său de căutare iar partenerul său bucurându-se de o sursă constantă şi consistentă de venituri. După zece ani, relaţia dintre cei doi a devenit din ce în ce mai rece, iar Mozilla şi-a ales un nou partener: Yahoo.

Google Search a fost motorul de căutare implicit al browser-ului Firefox încă de la debutul acestuia, Google obţinând astfel o poziţie strategică în cadrul unui browser extrem de popular la acea vreme. Chiar dacă Firefox nu mai este regele browser-elor ca acum 5-6 ani, Mozilla Foundation afirmă că utilizatorii acestui browser încă efectuează circa 100 de miliarde de căutări anual, reprezentând astfel o porţiune consistentă din piaţa vizată de Google. Detaliile contractului dintre cele două companii nu a fost niciodată făcut public, însă informaţiile neoficiale afirmă că ar fi vorba de circa 300 de milioane de dolari anual, adică aproximativ 85 de procente din totalul încasărilor Mozilla Foundation.

Citiţi continuarea pe www.go4it.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO