Business Hi-Tech

Wizrom obtine venituri de 6 mil. dolari din softul de business

10.03.2006, 00:00 11

Producatorul roman de solutii software pentru afaceri Wizrom a obtinut o cifra de afaceri de 4,6 mil. $ anul trecut (3,7 mil. euro la cursul mediu anual) si si-a propus, pentru acest an, sa atinga 6 mil. $ (4,83 mil. euro), au spus pentru ZF oficialii companiei.

Compania detine o cota de piata de circa 10% pe segmentul de software ERP (Enterprise Resource Planning), a estimat Zemy Apfelbaum, director de vanzari al Wizrom. "Piata solutiilor informatice, inclusiv a celor de tip ERP, a cunoscut o dezvoltare semnificativa in ultimii ani", a spus Apfelbaum. Printre aplicatiile produse de Wizrom se numara WizPro (de tip ERP), WizTop (aplicatie pentru automatizarea vanzarilor), WizSalary (pentru resurse umane si plata salariilor).

Piata aplicatiilor pentru afaceri a crescut constant in ultimii ani. Conform companiei de cercetare a pietei IDC, piata romaneasca de solutii soft pentru business a crescut cu peste 35% anul trecut fata de 2004.

Wizrom Software are 150 de angajati, si-a inceput activitatea in 1992 si este operationala si in Europa Centrala si de Est, avand filiale la Chisinau, Sofia si Istanbul. Wizrom Software este, la randul sau, filiala a firmei israeliene WizSoft.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO