Business Hi-Tech

Wizrom: 2012 a fost un an controversat; veniturile au avansat cu 8%

Wizrom: 2012 a fost un an controversat; veniturile au avansat cu 8%

Adrian Bodomoiu, directorul general al Wizrom Software. Foto: Adrian Seceleanu

Autor: Adrian Dumitrache

25.01.2013, 00:00 205

Grupul de firme Wizrom, controlat de omul de afaceri de origine israeliană Eli Davidai, a avut anul trecut venituri de 6,65 milioane de euro, în creştere cu 8% faţă de anul precedent, pe fondul extinderii reţelei de parteneri ai companiei şi a forţei de vânzări.

"Anul 2012 a fost unul controversat. La începutul anului, analiştii au avansat nişte cifre cu privire la creşterea economică, dar realitatea le-a revizuit. Wizrom şi-a propus pentru anul trecut un avans de 4%, la fel ca şi în 2011 faţă de 2010, dar rezultatele finale au arătat o creştere de 8%, la 6,65 milioane de euro. Creşterea a fost susţinută de dezvoltarea reţelei de parteneri şi a forţei de vânzări, alături de adaptarea soluţiei WizPro ERP la noi nişe de activitate, precum agricultură, contrucţii şi transporturi", a declarat directorul general al Wizrom Software, Adrian Bodomoiu, într-o conferinţă.

"Verticala servicii a înregistrat cea mai mare creştere anul trecut, urmată de verticlalele producţie şi distribuţie", a mai spus Bodomoiui. În 2012, portofoliul de clienţi al Wizrom a crescut cu 7,36%, la 3.546, cu o bază de instalată de peste 32.000 de licenţe. Pentru acest an, şeful companiei spune că rezultatele macroeconomice din primul trimestru vor stabili trendul până în decembrie 2013.

"Dacă trendul economiei naţionale se va schimba în primul trimestru, după stagnarea consemnată în ultima jumătate de an, atunci 2013 va fi un an bun şi, în acest context, sperăm şi noi la o evoluţie pozitivă. Obiectivul nostru este să menţinem trendul de creştere înregistrat în 2012", a spus Bodomoiu. Grupul include Wizrom Software, Wizsalary şi are filiale în Republica Moldova şi Bulgaria, cu un număr de 160 de salariaţi, cu 15% mai mulţi faţă de finele anului 2011.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO