Business Hi-Tech

Whisky Wangwei, country manager al Huawei Consumer Business Group România: Am vândut peste un milion de smartphone-uri în 2019. Am început şi 2020 în creştere

Whisky Wangwei, country manager al Huawei Consumer...

Autor: Adrian Seceleanu

06.05.2020, 10:15 1005

Compania chinezească Huawei, numărul doi pe piaţa globală de smartphone-uri, a vândut în România în 2019 pentru prima oară de la intrarea pe piaţă peste un milion de telefoane inteligente, record pe care compania are în plan să-l depăşească în 2020 în ciuda condiţiilor dificile din economie.

“Anul trecut am vândut în România peste un milion de smartphone-uri, iar anul acesta vrem să vindem şi mai multe”, a declarat în cadrul unei întâlniri cu media Whisky Wangwei, country manager al Huawei Consumer Business Group, divizia responsabilă de comercializarea gadgeturilor Huawei în România.

Wangwei a adăugat că Huawei a crescut şi în acest an, chiar dacă vânzările de mobile au înregistrat un recul în primul trimestru. “Global Huawei este în continuare al doilea jucător la nivel global, cu o poziţie mai bună faţă de Apple. Pe plan local Huawei este de asemenea pe locul doi, suntem înaintea Apple, care nu a avut vânzări foarte bune pentru iPhone, să fim sinceri. Chiar dacă ne confruntăm cu foarte multe provocări, am înregistrat în continuare o creştere în primul trimestru din 2020. Cota noastră de piaţă din România a crescut cu 10% în primul trimestru.

Pe piaţa liberă (telefoanele care nu sunt vândute la pachet cu abonamente la servicii de telecom - n. red.) dar şi pe piaţa totală am avut o cotă de piaţă mai mare, de 25%. (…) Vrem să oferim servicii şi produse mai bune pentru consumatori. Dacă alte companii şi-au închis centrele de service, Huawei şi-a menţinut deschise aceste centre în Bucureşti.”

Noi produse aduse de Huawei pe piaţa din România: seria Y de smartphone-uri şi tableta T8

Huawei Consumer Business Group a anunţat şi lansarea oficială a Seriei Y, noi smartphone-uri care se alătură portofoliului Huawei, precum şi noua tabletă MatePad T8. “Preţul recomandat al smartphone-ului Y5p este de 599 lei, în timp ce preţul recomandat pentru modelul Y6p este de 799 lei. Huawei Y5p şi Huawei Y6p dispun de un spaţiu de vizualizare extins şi culori vii pe un ecran Huawei FullView de 5,45 inci în cazul Y5p şi un ecran Huawei Dewdrop de 6,3 inci pe Y6p. Smartphone-urile dispun de o baterie puternică, care susţine multe ore de utilizare. O singură încărcare Huawei Y6p suportă până la 32 de ore de redare video şi 20 de ore de navigare pe internet 4G, în timp ce Huawei Y5p suportă 17, respectiv 13 ore. Huawei Y6p dispune de o cameră triplă care include o cameră principală de 13 MP, o cameră cu unghi larg de 5 MP şi o cameră pentru profunzime de 2 MP. Aceste trei camere oferă o calitate deosebită a fotografiilor. În plus, camera frontală de 8 MP este îmbunătăţită cu algoritmi avansaţi de înfrumuseţare, pentru selfie-uri reuşite. Huawei Y5p este echipat cu o cameră principală de 8 MP ce include modul HDR. Acest mod oferă ajustări specifice ale luminozităţii. Camera selfie de 5 MP suportă şi funcţia Face Unlock, care permite crearea de selfie-uri uimitoare. Alimentată de un procesor octa-core, seria Huawei Y este echipată corespunzător pentru a gestiona în mod adecvat sarcinile de zi cu zi, cu o eficienţă extremă. Huawei Y5p vine cu o memorie RAM standard de 2 GB şi 32 GB de stocare, care poate fi extinsă până la 512 GB. Y6p poate rula mai multe aplicaţii datorită memoriei RAM de 3 GB şi oferă o stocare de 64 GB.

Totodată, compania anunţă şi lansarea tabletei Huawei MatePad T8, un nou dispozitiv accesibil care se alătură portofoliului de produse.

Huawei MatePad T8, noua tabletă Huawei de 8 inci, este alimentată de un procesor octa-core şi dispune de o baterie de 5100mAh, fiind un instrument de lucru, de învăţare sau de relaxare ideal pentru o zi plină de activităţi. Tableta se remarcă printr-un design subţire şi un raport ecran-corp de peste 80%, pentru o experienţă de vizionare completă. Huawei Mate Pad T8 rulează sistemul de operare EMUI 10 şi dispune de funcţii inteligente, special gândite pentru confortul utilizatorului. Printre acestea, se numără patru moduri de protecţie a ochilor, pentru o experienţă de utilizare cât mai sigură, atât pentru adulţi, cât şi pentru copii. Tableta va fi disponibilă pe piaţă în nuanţa Deepsea Blue. Printre dispozitivele vârf de gamă care urmează să fie în curând în portofoliul companiei se numără şi tableta MatePad Pro şi laptop-ul MateBook X Pro.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO