Business Hi-Tech

WhatsApp impune restricţii pentru a limita dezinformarea

WhatsApp impune restricţii pentru a limita dezinformarea

Autor: Alex Ciutacu

10.04.2020, 22:27 44421

Aplicaţia de mesagerie WhatsApp va introduce restricţii în ceea ce priveşte numărul de persoane spre care un utilizator poate redirecţiona simultan un mesaj, într-o încercare de a combate răspândirea rapidă a dezinformărilor care ajung virale în legătură cu pandemia de COVID-19, potrivit FT.

Compania deţinută de Facebook a anunţat că noile condiţii vor fi aplicate „mesajelor redirecţionate frecvent” – adică acele mesaje care apar cu săgeată dublă deasupra, ceea ce înseamnă că au mai fost redirecţionate de cel puţin 5 ori înainte.

Acum, WhatsApp le va permite utilizatorilor să redirecţioneze astfel de mesaje doar către o singură persoană.

„Am văzut o creştere masivă a numărului de mesaje redirecţionate, fenomen pe care utilizatorii l-au catalogat drept copleşitor şi despre care susţin că poate contribui la răspândirea dezinformării. Credem că este important să încetinim răspândirea acestor mesaje pentru ca WhatsApp să rămână un loc al conversaţiilor personale”, a transmis compania.

În ultimele două săptămâni, WhatsApp a fost împânzit de teorii şi informaţii neverificate care circulă cu repeziciune de la un utilizator la altul. Guvernul din Marea Britanie le-a cerut explicit companiilor americane de tehnologie să oprească răspândirea acestor conţinuturi.

Citiţi AICI ediţia ZF E-paper de joi

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO