Business Hi-Tech

Webhelp a devenit al treilea grup de outsourcing din Europa după achiziţia olandezilor de la SNT

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Ioana Nita

17.02.2014, 21:17 695

Webhelp, furnizorul francez de servicii de tip call center prezent şi pe piaţa locală, a devenit al treilea grup european de outsourcing prin achiziţia SNT, cea mai mare companie de outsourcing din Olanda, depăşind în prezent 22.000 de salariaţi la nivel global. Anul trecut, Webhelp a cumpărat şi firma de outsourcing Herotsc din Marea Britanie şi a deschis noi centre în Africa de Sud şi Madagascar. Astfel, compania franceză a ajuns să fie prezentă în peste 45 de localuri din 9 ţări.

„Aceste noi achiziţii şi perspectivele viitoare de dezvoltare indică potenţialul companiei Webhelp de a deveni principalul jucător european pe piaţa de outsourcing şi comunicare cu clienţii. Dezvoltarea internaţională a companiei se manifestă înclusiv în România, iar în prezent analizăm posibilitatea deschiderii unor noi centre în principalele oraşe de lângă Bucureşti. În acest sens am demarat un studiu al pieţei de cunoscători de limbi străine, în special de limba franceză, din Ploieşti“, a declarat Mihaela Rusu, director general al Webhelp România.

Compania franceză are pe plan local circa 1.000 de angajaţi şi în prezent caută încă 400 de noi colaboratori care să cunoască limbi străine, precum franceză, germană, spaniolă, italiană, poloneză, engleză, olandeză sau greacă.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.02.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO