Business Hi-Tech

Vreţi să vă simţiţi ca James Bond? Google va lansa un nou gadget spectaculos

Vreţi să vă simţiţi ca James Bond? Google va lansa un nou gadget spectaculos

Autor: Paul Comsa

25.02.2012, 16:51 1600

Pasionaţii de gadgeturi vor beneficia în acest an de un nou produs revoluţionar - Google Glasses, o pereche de ochelari de soare echipaţi cu sistemul de operare Android şi cu două lentile care se comportă asemenea unor ecrane LCD şi care pot procesa informaţia în timp real.

Ochelarii se vor afla pe rafturile retailerilor americani până la sfârşitul anului şi vor costa între 250 şi 600 dolari, potrivit unor surse din interiorul companiei care administrează cel mai performant motor de căutare pe Internet, scrie The New York Times.

Printre posibilele întrebuinţări ale gadgetului se numără aplicaţiile capabile să furnizeze informaţii despre locaţiile, obiectele, clădirile, dar şi persoanele pe care le privim în mod direct.

Totodată, ochelarii Google acceptă comenzi vocale şi permit navigarea în meniuri prin simpla înclinare a capului. Asemenea smartphone-urilor produse de compania americană, gadget-ul va fi prevăzut cu conexiune 3G sau 4G şi va include o aplicaţie GPS.

Google Glasses vor beneficia de tehnologia şi aplicaţiile cu care sunt echipate majoritatea smartphone-urilor care funcţionează pe Android. În plus, ei vor permite afişarea informaţiei în timp real şi pe un display îmbunătăţit. De exemplu, atunci când utilizatorul se va afla pe stradă, aplicaţia Google Latitude îi va arăta locaţia exactă, la cerinţa utilizatorului Google Goggles va căuta informaţii despre clădirile sau persoanele vizionate, iar Google Maps îi va putea arăta ce monumente importante sau restaurante se află în apropiere.

Prototipul ochelarilor a fost proiectat şi dezvoltat în Birourile X ale Google, un laborator situat în apropierea sediului central al companiei. Pe agenda de lucru a echipei de cercetători se află şi alte proiecte îndrăzneţe, cum ar fi roboţi sau lifturi spaţiale.

Unul din oamenii cheie implicaţi în dezvoltarea ochelarilor este Steve Lee, inginerul care a dezvoltat Google Latitude, aplicaţia care permite oferirea de informaţii exacte cu privire la locaţia utilizatorului în orice moment.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO