Business Hi-Tech

Vreme: OTE va prezenta săptămâna viitoare o propunere concretă privind Romtelecom

Vreme: OTE va prezenta săptămâna viitoare o propunere concretă privind Romtelecom

Autor: Anca Dumitrescu - Mediafax

18.05.2011, 13:17 908

Grupul elen OTE va înainta, până la finele săptămânii viitoare,o propunere concretă privind pachetul de acţiuni deţinut de statulromân la Romtelecom, a declarat, miercuri, ministrulComunicaţiilor, Valerian Vreme.

"În cursul dimineţii, m-am întâlnit cu reprezntanţii OTE şiDeutsche Telekom şi am discutat despre piaţa telecomunicaţiilor dinRomânia şi situaţia Romtelecom şi Cosmote România pe această piaţă.Partea elenă nu a prezentat o ofertă pentru cumpărarea pachetuluide acţiuni la Romtelecom. A fost mai mult o întâlnire deinformare", a afirmat Vreme.

El a adăugat că OTE va prezenta până la finele săptămâniiviitoare o propunere concretă cu privire la Romtelecom, lider pepiaţa de telefonie fixă.

"Poate fi o propunere de cumpărare, de colaborare, de fuziune(cu operatorulde telefonie mobilă Cosmote - n.r.) sau listare aacţiunilor deţinute de statul român la Romtelecom pe piaţa decapital", a spus ministrul.

Vreme a anunţat, în noiembrie 2010, că statul doreşte să vândăpachetul de acţiuni pe care îl deţine la Romtelecom, reprezentând45,99% din capitalul social, şi a cerut companiei elene OTE să vinăcu o ofertă de preţ până la finele anului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO