Business Hi-Tech

Vonino a ajuns la o cotă de 15% pe piaţa locală de tablete

Vonino a ajuns la o cotă de 15% pe piaţa locală de...

Autor: Ioana Nita

12.01.2015, 18:30 233

Advanced Technologies, distribuitorul exclusiv al firmei americane Vonino în România, a vândut anul trecut 150.000 de tablete pe plan local, ajungând astfel la o cotă de piaţă de 15%, în creştere cu circa 10% faţă de 2013, conform datelor furnizate de companie.

Cele mai vândute tablete au fost cele din gamele Onyx de 7 inci, care dispune de conectivitate 3G -  VONINO Onyx Z şi VONINO Onyx QS, şi Sirius de 8 inci. Vânzările de tablete în creştere au contribuit la realizatea unei cifre de afaceri de aproape 63 milioane lei (14 milioane euro) în 2014.

„Dacă în 2014 ne-am concentrat pe o creştere foarte bună în zona de tablete, deşi am lansat şi câteva modele de telefoane inteligente, pentru 2015 ţintim o dezvoltare pe toată gama de produse. Astfel, avem ca obiective principale păstrarea poziţiei de top pe piaţa de tablete şi creşterea agresivă pe segmentul smartphone-urilor”, a declarat Dragoş Vasile, director executiv al Advanced Technologies. El a adăugat că în prima jumătate a acestui an Vonino va lansa noi modele de dispozitive mobile pentru toate categoriile de preţ şi va comercializa pe plan local inclusiv modele de tablete şi smartphone-uri compatibile 4G. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO