Business Hi-Tech

Vodafone si Universal au semnat un acord pentru serviciile 3G

15.11.2005, 18:10 10

Cel mai mare operator de telefonie mobila din lume, Vodafone, a anuntat ca a ajuns la un acord cu Universal Music, cea mai importanta casa de discuri, care le va permite abonatilor Vodafone sa descarce, foarte curand, cateva mii de clipuri video si melodii pentru telefoanele mobile, scrie BBC News.

Melodiile vor proveni de la o serie de artisti care au contract cu Universal, printre care Eminem, U2, Keane, Scissor Sisters si Black Eye Peas. Cele doua companii nu au oferit detalii cu privire la partea financiara a intelegerii.

Serviciul se va adauga ofertei 3G Vodafone Live a operatorului de telefonie mobila. Cele doua companii au anuntat ca intelegerea are un potential foarte mare de a se dezvolta cu rapiditate.

Mai exact, "este o chestiune de cateva saptamani" pana cand acordul va permite utilizatorilor Vodafone sa aiba acces la peste 100.000 de melodii, au spus oficialii celor doua companii. In afara de melodii, utilizatorii vor putea descarca si tonuri de apel pentru telefoanele lor.

Oficialii Vodafone si Universal au adaugat ca acordul este unul pe termen lung si ca a fost adoptat datorita cererii in crestere pentru servicii de divertisment din partea abonatilor Vodafone din intreaga lume.

"Aceasta intelegere traseaza noi standarde in ceea ce priveste dimensiunile, numarul de oameni atinsi si imaginatia cu privire la viitor, pentru fiecare dintre cele doua industrii in care activam", a spus Lucian Grainge, presedinte si director executiv al Universal.

"Ambele companii sunt mai hotarate ca oricand sa ofere noi servicii de divertisment consumatorilor, folosind tehnologia 3G pentru a face uz de puterea si potentialul noilor tehnologii", a mai spus Grainge.

Vodafone este prezenta si in Romania, unde detine operatorul de telefonie mobila Connex. Printre proiectele anuntate de oficialii Connex pentru viitorul apropiat se numara trecerea la brandul "Vodafone" si, apoi, la serviciile din portofoliul Vodafone Live. Recent, operatorul a trecut la brandul comun Connex-Vodafone, pentru ca utilizatorii romani sa aiba timp sa se obisnuiasca cu noua identitate, conform declaratiilor oficialilor companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO