Business Hi-Tech

Vodafone: profit de 148 mil. euro la venituri de 388 mil. euro

Vodafone: profit de 148 mil. euro la venituri de 388 mil. euro

Ovidiu Micsik

Autor: Adrian Seceleanu

14.11.2012, 00:07 1246

Vodafone România, numărul doi pe piaţa locală de telefonie mobilă, a înregistrat în perioada aprilie-septembrie - primul semestru al anului fiscal al companiei, un profit operaţional înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare (EBITDA) de 148,4 mil. euro, în scădere cu 7% faţă de ace­eaşi perioadă a anului precedent, potrivit rezultatelor publicate de grupul britanic Vodafone, proprietarul operatorului.

Compania a înregistrat venituri totale de 387,6 mil. euro în perioada iulie-septembrie, cu 5,2% mai mici decât în perioada similară a anului trecut, scădere provocată în principal de scăderea tarifelor de interconectare. Tarifele de interconectare au scăzut în acest an cu 30%, în două etape, ca urmare a unei decizii emise de ANCOM.

"Suntem multumiţi de rezultatele obţinute în primele 6 luni ale anului financiar - din aprilie până în septembrie 2012. Creşterea din zona de date mobile şi smartphone-uri a fost factorul principal care a contribuit la stabilizarea veniturilor noastre. Această creştere a compensat parţial impactul negativ generat de reducerea tarifelor de interconectare", a spus Iñaki Berroeta, CEO al Vodafone România (foto).

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO