Business Hi-Tech

Vodafone numeşte un nou şef pentru România: Achilleas Kanaris, care conduce în prezent operaţiunile grupului din Albania, o înlocuieşte de la 1 iulie pe Murielle Lorilloux, care preia funcţia de Vodafone Business Unit Director pentru Europa, Turcia şi Egipt

Vodafone numeşte un nou şef pentru România: Achilleas...

Autor: Cristina Bellu

07.05.2021, 12:42 821

Achilleas Kanaris, CEO Vodafone Albania, a fost desemnat CEO al Vodafone România, începând cu 1 iulie 2021, şi îi va raporta lui Serpil Timuray, CEO Europe Cluster.

Acesta o va înlocui pe Murielle Lorilloux, care îşi încheie mandatul de patru ani în România, urmând să preia funcţia de Vodafone Business Unit Director pentru Europa, Turcia şi Egipt.

Achilleas Kanaris s-a alăturat Vodafone în 2009 şi a avut o serie de roluri în zona comercială în Grecia, inclusiv poziţia de Consumer Business Director. În acest rol, a obţinut poziţia de leadership în ceea ce priveşte NPS (indicele de satisfacţie a clienţilor) şi a integrat Hellas Online, transformând astfel Vodafone într-un operator complet convergent, înainte de a prelua poziţia de CEO al Vodafone Albania.

În funcţia de CEO, a condus cu succes transformarea companiei dintr-un operator exclusiv mobil, într-un business complet convergent prin achiziţia şi integrarea  celui de-al doilea cel mai mare operator de televiziune fixă şi Pay TV din Albania. Înainte de a se alătura Vodafone, a deţinut mai multe roluri de conducere în telecomunicaţii şi în consultanţă în Marea Britanie.

Achilleas Kanaris este cetăţean grec. A urmat un masterat în inginerie la Imperial College London şi un MBA la Massachusetts Institute of Technology (MIT) - Sloan School of Management.

Murielle Lorilloux s-a alăturat Vodafone România în septembrie 2017 şi de atunci a coordonat proiecte de o complexitate deosebită: de la procesul de achiziţie al UPC, transformarea Vodafone România într-un jucător convergent în industria telecom, lansarea primelor servicii comerciale 5G din ţară şi printre primele din Europa şi până la poziţionarea Vodafone ca un partener de încredere pentru digitalizare, atât pentru sectorul public, cât şi pentru cel privat.

Transpunerea în proiecte a  misiunii companiei de a furniza tehnologie pentru o viaţă mai bună a fost, de departe, una dintre priorităţile de top ale lui Murielle Lorilloux. Proiecte precum Împreună mai puternici, Împreună nu lăsăm niciun elev în urmă, dar şi prima Pădure Inteligentă din România au fost implementate în timpul mandatului său. În acelaşi timp, a susţinut proiectele principale ale Fundaţiei Vodafone România din domeniile de sănătate, educaţie şi incluziune: renovarea secţiei de terapie intensivă nou-născuţi a Spitalului Judeţean Constanţa, Şcoala din valiză, BrightSky, programul Connecting for Good (DreamLab, Eva Facial Mouse, soluţiile de telemedicină), dar şi programul de Investiţii în Mediul Rural.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO