Business Hi-Tech

Vodafone concureaza RIM pe segmentul e-mail pe mobil

14.02.2006, 20:54 16

Operatorul britanic de telefonie mobila Vodafone a lansat un nou serviciu de e-mail pe mobil in Europa, in parteneriat cu Microsoft, cel mai mare producator de software din lume, scrie presa internationala.

Prin aceasta initiativa, cele doua companii intentioneaza sa faciliteze accesul clientilor la mail-urile primite, intrand astfel in competitie cu cel mai mare jucator de pe piata serviciilor wireless pe terminale mobile, Research in Motion, operatorul serviciilor de mail pe echipamentele BlackBerry.

"Tot mai multe companii incep sa constientizeze faptul ca solutiile pentru telefoanele mobile reprezinta o piata cu potential foarte mare de crestere in urmatorii ani", a explicat Pieter Knook, vicepresedinte in cadrul Microsoft.

Serviciul va fi functional, incepand cu luna martie, pe toate telefoanele mobile cu sistem de operare Windows Mobile 5.0 si va fi destinat in principal companiilor mici si mijlocii, au precizat oficialii Vodafone.

In prima faza, serviciul de mail pe mobil va fi disponibil in Franta, Germania si Marea Britanie, iar compania are in plan ca pana la sfarsitul anului sa-l introduca si in alte tari europene, scrie presa internationala.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO