Business Hi-Tech

Vodafone a mai facut un pas in achizitia din India

16.03.2007, 21:13 13

Grupul Vodafone, cea mai mare companie de telefonie mobila din lume, a ajuns la o intelegere cu operatorul indian Essar, evitand un potential obstacol in expansiunea pe o piata de 1,1 miliarde de persoane, scrie Bloomberg.
Vicepresedintele Essar, Ravi Ruia, va deveni presedintele noii companii, care se va numi Vodafone Essar, iar Arun Sarin, directorul executiv Vodafone, va prelua functia de vicepresedinte.
Prin aceasta intelegere, Vodafone se mai apropie cu un pas de prelurea pachetului majoritar de actiuni din Hutchinson Essar, al patrulea operator de telefonie mobila din India. Tranzactia va fi finalizata in "urmatoarele saptamani", au precizat oficialii celor doua companii.
In luna februarie, Vodafone a platit 11,1 mld. dolari (8,52 mld. euro) pentru a cumpara 67% din Hutchinson Essar. Vodafone si-a manifestat interesul de a cumpara pachetul de actiuni de 33% detinut de Essar la acelasi pret pe actiune platit pentru Hutchinson Essar, insa Ravi Ruia a declarat ca nu are intentia de a parasi piata de telefonie mobila din India.
Actiunile Vodafone au crescut cu 0,9% la Londra. Comparativ cu anul trecut, pretul actiunilor Vodafone a crescut cu 13%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO