Business Hi-Tech

Vlad Stoica, preşedinte, Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii: Codul comunicaţiilor se află în Parlament şi sunt şanse să intre în vigoare în câteva luni. Dacă Codul va trece în decembrie, în 4-5 luni maxim organizăm licitaţia 5G

ZF Digital 2021

Vlad Stoica, preşedintele ANCOM

Vlad Stoica, preşedintele ANCOM

Autor: Alexandra Cepăreanu

10.11.2021, 10:41 796

Vlad Stoica, preşedintele ANCOM (Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii), estimează că până la finalul anului în curs Codul comunicaţiilor, care îşi propune să modernizeze normele actuale în domeniul telecomunicaţiilor şi să le adapteze la era digitală, va fi promulgat şi va intra în vigoare.  

„Codul comunicaţiilor a trecut de Guvern, acum e la Camera Deputaţiilor, iar săptămâna viitoare sper să treacă de comisia de IT&C, apoi să fie votat şi trimis la Senat. Codul comunicaţiilor este important pentru că transpune legislaţia României, simplifică procedurile, oferă predictibilitate, modifică multe legi şi uşurează zona de infrastructură în comunicaţii. A durat mult pentru că a fost nevoie de un dialog lung – am avut nevoie de multe avize, cred că 27 sau 28 de avize. Toate modificările au fost discutate cu operatorii, ceea ce a făcut ca termenul să fie mai lung. Sper ca în cel mai scurt timp să avem un Cod al comunicaţiilor care să aducă beneficii”, a spus Vlad Stoica în cadrul videoconferinţei ZF Digital 2021.

De asemenea, preşedintele ANCOM estimează că instituţia va putea organiza anul viitor licitaţia 5G, despre care se tot vorbeşte în România şi care s-a tot amânat începând cu anul 2019.

„După trecerea Codului comunicaţiilor ne apucăm de licitaţia 5G, şi dacă Codul va trece în decembrie, eu zic că în 4-5 luni maxim organizăm licitaţia 5G care va deschide mai mult transferul de date şi va ajuta şi la şcoală online şi la tot ce avem nevoie pentru o viaţă mai uşoară. Licitaţia 5G e discutată cu Guvernul de mulţi ani, cred că lucrurile importante au fost deja clarificate de către instituţiile statului şi nu văd de ce s-ar mai întârzia cu licitaţia 5G.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO