Business Hi-Tech

Vizualizarea propriilor fotografii publicate pe Facebook generează o stare de bună dispoziţie

Vizualizarea propriilor fotografii publicate pe Facebook...

Autor: Alina Dan - Mediafax

19.03.2013, 14:54 523

La studiu au participat 114 utilizatori ai reţelei de socializare, a căror vârstă medie este de 34 de ani, 39% dintre ei având antecedente de tulburări psihice. Autorii cercetării au constatat că, de obicei, utilizatorii de Facebook publică pe contul lor imagini pozitive şi îşi actualizează statusul cu mesaje frumoase, astfel încât persoanele care se simt deprimate pot face o retrospectivă a propriei pagini de pe reţeaua de socializare pentru a se binedispune.

Potrivit datelor cercetării, 86% dintre participanţi accesau contul de Facebook cel puţin o dată pe zi pentru a citi mesajele prietenilor şi a vizualiza fotografii, iar 75% dintre ei, pentru a se uita la fotografii. Cu toţii s-au declarat mai liniştiţi din punct de vedere psihic în urma acestui demers.

Mai mult, studiul citat arată că aproximativ 90% dintre utilizatori îşi accesează propria pagină de pe reţeaua de socializare pentru a-şi citi propriile mesaje, în timp ce trei sferturi dintre ei fac acest lucru mai ales atunci când se simt "deprimaţi".

"Vizualizarea propriului profil de pe Facebook este benefică pentru starea de dispoziţie. Astfel, cu cât cineva este mai înclinat spre depresie, cu atât mai bine îi face vizualizarea propriului profil de pe Facebook", susţine doctorul Alice Good, de la University of Portsmouth, din Marea Britanie.

Însă noile date contrazic rezultatele unor studii anterioare, care au demonstrat că navigarea pe Facebook este dăunătoare stării de sănătate mintală.

Specialiştii de la University of Portsmouth susţin că vizualizarea propriilor fotografii pe site-ul de socializare are efecte pozitive mai ales în cazul persoanelor cu probleme psihice, aceasta fiind considerată totodată o formă de terapie cu rezultate remarcabile dovedite de practica medicală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO