Business Hi-Tech

Visual Fan (Allview) va prelua o participaţie semnificativă în Intervision Trading, distribuitor al brandului AKAI în Europa Centrală şi de Est, fondat de Dorin Ciobanu

Visual Fan (Allview) va prelua o participaţie...

Autor: Roxana Rosu

28.09.2021, 10:15 214

Visual Fan (simbol bursier ALW), compania care deţine brandul de dispozitive electronice Allview, vrea să preia o participaţie semnificativă în cadrul companiei Intervision Trading RO SRL, distribuitor unic în Europa Centrală şi de Est (ECE) al produselor brandului japonez de electronice, AKAI.

Fondată în 1996 şi distribuitor AKAI încă din 2009, Intervision Trading a avut anul trecut o cifră de afaceri de 7,42 milioane de euro (36,57 milioane de lei) şi profit net de 1,2 milioane euro (5,94 milioane de lei). Compania este distribuitor exclusive al brandului AKAI în România, Bulgaria, Cehia, Croaţia, Grecia, Polonia, Slovacia, Slovenia şi Ungaria.

„Alături de Visual Fan, ne vom consolida poziţia pe pieţele unde suntem prezenţi şi vom identifica noi modalităţi de a pune în valoare portofoliul de produse al fiecăreia dintre companii, aducând oportunităţi suplimentare atât clienţilor noştri, cât şi celor ai Allview”, este de părere Dorin Ciobanu, CEO şi fondator al Intervision Trading RO SRL.

Achiziţia participaţiei este în curs de avizare de către Consiliul Concurenţei, a cărei aprobare este aşteptată în perioada imediat următoare.

„Tranzacţia pe care o pregătim va reprezenta încă un pas în consolidarea business-ului Visual Fan, iar aducând produsele recunoscute AKAI, prin intermediul Intervision Trading, alături de oferta de produse şi servicii Allview, vor avea de câştigat, deopotrivă, cele două companii şi clienţii noştri. Experienţa de până acum ne-a demonstrat faptul că diversificarea gamei de produse este benefică în industria IT&C, iar produsele AKAI vor îmbogăţi oferta Allview, fiind vorba despre echipamente complementare, pe care noi nu le producem. Mai mult, extinderea portofoliului cu produse complementare generează creşterea profitabilităţii” a declarat Lucian Peticilă, CEO şi fondator al Visual Fan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO