Business Hi-Tech

Viitorul browser Microsoft are în sfârşit un nume: Edge

Viitorul browser Microsoft are în sfârşit un nume: Edge

Autor: Dorian Prodan

30.04.2015, 19:58 218

 Prezentat pentru prima dată la începutul acestui an, viitorul browser Microsoft cunoscut până acum sub numele Project Spartan a captat atenţia publicului deoarece promite o experienţă net îmbunătăţită în comparaţie cu vechiul şi detestatul Internet Explorer. În cadrul BUILD 2015, Microsoft a anunţat într-un final numele produsului, sigla acestuia şi câteva detalii suplimentare.

Deşi vechiul Internet Explorer a devenit în mod vizibil mai bun începând de la versiunea a zecea, vremurile în care browser-ele Microsoft reuşeau să capteze atenţia publicului apuseseră de mult, iar produsul era condamnat la o viaţă ştearsă şi mereu ridiculizată. Project Spartan a adus însă un suflu proaspăt, motorul de afişare nou şi opţiunile interesante promiţând să facă din acesta un rival competitiv pentru actualii lideri Google Chrome şi Mozilla Firefox, iar acest lucru este important pentru că utilizatorii Windows vor beneficia în sfârşit de un browser implicit performant, sigur şi cu o compatibilitate bună cu standardele Web moderne.

Evoluând până acum sub numele de cod Project Spartan, viitorul browser Microsoft are acum un nume comercial: Edge.

Citiţi articolul integral pe www.go4it.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO