Business Hi-Tech

Video ZF Live. Nexus Electronics a investit 90.000 euro într-o aplicaţie care calculează productivitatea angajaţilor

Autor: Alexandra Marcu

23.07.2015, 00:06 611
Compania locală Nexus Electronics, specializată în dezvoltarea de sisteme de monitorizare prin GPS, a lansat o aplicaţie de monitorizare a productivităţii la birou, numită Enigma 365, care „întocmeşte“ rapoarte despre activitatea la calculator a angajaţilor, evaluând perioada petrecută pe site-uri utile jobului versus perioada petrecută pe cele considerate „neproductive“, accesate în scop recreativ, a spus la ZF Live Răzvan Paraschiv, brand manager în cadrul firmei.
 
În baza acestor monitorizări, angajatul este plasat în una din trei categorii: productiv, neproductiv sau neutru.
 
Aplicaţia monitorizează în fiecare secundă fereastra care este deschisă. Prin intermediul aplicaţiei se selectează o fereastră, cea mai utilizată de obicei de fiecare angajat. „Am lansat aplicaţia în urmă cu două săptămâni şi deja avem sute de cereri de la firme.“ Pentru a monitoriza 100 de angajaţi, respectiv 100 de calculatoare, angajatorul trebuie să plătească circa 3.000 de euro pe an. Piaţa din România este foarte mică, dar şi la nivel mondial aceasta este tot la început, fiind un segment încă nedezvoltat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO