Business Hi-Tech

VIDEO. Smartphone-ul pliabil al Huawei se transformă în tabletă cu ecran de 8 inchi, are 5G şi va costa 2.300 de euro

Autor: Adrian Seceleanu

24.02.2019, 19:36 664

Gigantul chinez Huawei, al doilea jucător de pe piaţa globală de smartphone-uri, a prezentat duminică la Barcelona propriul său model de smartphone pliabil, care va fi disponibil de la jumătatea acestui an pentru 2.300 de euro. Telefonul a fost prezentat de Richard Wu, şeful diviziei consumer din cadrul Huawei.

Mate X, care va încorpora şi tehnologia super rapidă de comunicaţii 5Gare un ecran care se pliază în exterior, astfel că acesta acoperă şi faţa şi spatele gagdetului.

Telefonul are un ecran de 6,6 inchi când este “închis” (6,6 inchi) şi de 8 inchi când este “deschis”.

Când telefonul este pliat utilizatorul are practic în mână un telefon cu două ecrane. Cel de-al doilea ecran poate fi utilizat pentru a realiza fotografii de tip selfie cu camera foto principală. Ecranul “secundar” poate fi utilizat şi pentru a arăta persoanei care se află în faţă ce se vede pe ecranul “principal”. Odată deschis, telefonul devine o tabletă cu ecran de 8 inchi.

După conferinţă telefonul a fost expus în nişte vitrine însă fără a putea fi însă atins.

Conexiunea 5G îi va permite telefonului să descarce un film de 1 GB de date în trei secunde, dacă reţelele de comunicaţii vor fi la fel de dezvoltate precum telefonul. Smartphone-ul va avea două baterii cu o capacitate totală de 4.500 mAh, care se va încărca în 30 de minute la 85% din capacitate.

Una dintre laturile telefonului include cele trei camere foto, un bliţ şi un buton care ţine telefonul închis. Butonul de pornire / închidere integrează şi un senzor de amprentă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO