Business Hi-Tech

VIDEO. Roxana Petre, Mastercard: Mai multe bănci şi comercianţi locali discută lansarea unor asistenţi virtuali care să integreze şi funcţia de plăţi online

Autor: Adrian Seceleanu

30.10.2018, 15:58 166

Mai multe bănci şi comercianţi locali discută cu Mastercard posibilitatea de a implementa asistenţi virtuali care să integreze şi funcţia de plăţi online şi cu care clienţii să poată discuta direct din aplicaţii precum Facebook Messenger, a declarat Roxana Petre, business development manager, Mastercard România în cadrul evenimentului Master­card Technology Summit organizat la Bucureşti pentru a prezenta cele mai noi tehnologii de plată dezvoltate de companie.

„Aceasta este una dintre cele mai noi tendinţe tehnologice pentru comerţul elec­tronic. Este un asistent personal automat care ne poate ghida când vrem să facem o cumpărătură. El poate fi implementat fie de banca noastră fie de comerciantul de la care vrem să cumpărăm ceva“, a explicat Roxana Petre, business development manager în cadrul Mastercard România. O diferenţă semnificativă faţă de alte soluţii de pe piaţă este integrarea soluţiei de plată online în cadrul asistentului, a punctat reprezentantul Mastercard.

În exemplul prezentat în cadrul conferinţei asistentul virtual oferea detalii despre promoţiile disponibile în cazul unei călătorii la New York pentru clienţii cu carduri Mas­ter­card ai Citibank.

Printr-un dialog purtat prin mesaje text în cadrul aplicaţiei de mesagerie de la Facebook, ca şi cum asistentul virtual ar fi fost un interlocutor uman, clientul putea ajunge în situaţia în care să comande şi să achite cu cardul produse şi servicii prezentate de asistent.

„Acest tip de soluţii este destinat atât băncilor cât şi comercianţilor. Asistentul poate fi configurat să le ofere clienţilor, de exemplu, informaţii despre produsele de investiţii. Comercianţii îl pot utiliza pentru a crea un canal direct de comunicare direct de comunicare care le permite să păstreze clientul într-un mediu confortabil fără a deschide o nouă pagină web sau o altă aplicaţie. Asistentul poate să ofere şi consiliere, astfel că dacă un client vrea să cumpere un produs poate să îi sugereze şi ce alt produs i s-ar potrivi“, a explicat Roxana Petre.

Mastercard are în prezent discuţii cu bănci şi comercianţi privind implementarea unor asemenea asistenţi virtuali care să integreze şi funcţia de plăţi online. „Discuţii sunt şi ne aşteptăm ca în viitorul apropiat să vedem astfel de soluţii implementate în România“.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO