Business Hi-Tech

VIDEO. Primarul sectorului 1 Clotilde Armand a fotografiat singurul stâlp sufocat de cabluri din apropierea primăriei pentru a anunţa un război cu operatorii care nu dau jos “firele” din aer. Ce se află pe stâlp: cabluri UPC - Vodafone, Digital Telecom, Euroweb şi un echipament Cisco. Restul stâlpilor din zonă - “curaţi”

Autor: Adrian Seceleanu

13.04.2021, 21:00 16619

Primarul sectorului 1 Clotilde Armand a fotografiat singurul stâlp aflat în apropierea instituţiei pe care o conduce – şi pe care se află, într-adevăr - un număr uriaş de cabluri şi echipamente de telecom pentru a anunţa un război cu companiile de comunicaţii care nu eliberează spaţiul aerian de infrastructură. “Sincer? Mă mir cum de nu a căzut acest stâlp de iluminat din faţa primăriei care este sugrumat de cablurile operatorilor de telefonie, internet, televiziune etc. Aceste situaţii reprezintă un pericol public şi se regăsesc în mai multe zone din sector. Voi înainta către toţi operatorii o adresă prin care sunt anunţaţi că trebuie să elibereze stâlpii. Dacă nu fac asta, o vom face noi”, a ameninţat Armand.

Stâlpul fotografiat de primar se află la intersecţia străzii Teodosie Rudeanu cu bulevardul Banu Manta, iar pe el se află într-adevăr un număr impresionant de cabluri şi echipamente, printre care şi unul de la compania americană Cisco (instalat nu se ştie de ce companie). Etichetele de pe stâlp arată că unele dintre cabluri aparţin companiei UPC - deţinută acum de gigantul britanic Vodafone, de Euroweb - parte a grupului Turk Telekom şi Digital Telecom SRL, o companie deţinută de antreprenori locali. Cel mai probabil cablurile şi echipamentele aparţin şi altor companii însă numele acestora (etichetele cu numele lor) nu sunt uşor vizibile.

De notat este că din toţi stâlpii, nu puţini, aflaţi în apropeierea primăriei, niciunul nu poartă un asemenea număr de cabluri echipamente, după cum se poate observa din imaginile ataşate textului, situaţia din jurul Primăriei Sector 1 nefiind atât de dramatică - din punct de vedere al încărcării cu cabluri a stâlpilor - aşa cum ar putea crede cineva care nu locuieşte sau nu trece prin zonă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO