Business Hi-Tech

VIDEO. Laboratorul Microsoft cu inteligenţă artificială din cadrul ASE, o investiţie de aproape 50.000 de euro, în top 5 proiecte din cadrul Academiei

Autor: Adrian Seceleanu

19.02.2020, 01:39 1078

Laboratorul Microsoft dotat cu inteligenţă artificială deschis de companie în cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti (ASE) cu o investiţie de aproape 50.000 de euro este unul dintre cele mai importante proiecte de acest tip din cadrul instituţiei, a declarat Nicolae Istudor, rectorul ASE.

„Este al 14-lea proiect important pentru noi şi îl clasificăm între primele cinci investiţii din cadrul ASE. Investiţia de astăzi a Microsoft se apropie de 50.000 de euro”, a spus rectorul ASE.
“Mediul privat trebuie să facă o prioritate din dezvoltarea talentului şi din strategia privind forţa de muncă viitoare. Potrivit unui studiu IDC realizat în 2019, reprezentativ pentru Europa Centrală şi de Est, 61,5% dintre companii consideră angajarea absolvenţilor IT drept cel mai eficient mod de a atrage know-how-ul digital necesar într-o organizaţie. Mai mult, accesul la date şi capabilitatea de a înţelege, procesa şi acţiona pe baza acestora determină succesul unui business. De aceea, o investiţie constantă în formarea de abilităţi digitale în rândul studenţilor, profesorilor şi cercetătorilor va rămâne esenţială pentru dezvoltarea competitivă a societăţii româneşti.”, a declarat Violeta Luca, General Manager Microsoft România.

Laboratorul Microsoft din cadrul ASE le oferă acces studenţilor, profesorilor şi cercetătorilor din universitate acces la resurse computaţionale şi putere de calcul nelimitate. 11 experţi în cloud din partea Microsoft România vor susţinte cursuri prin care studenţii îşi pot dezvolta atât aptitudinile tehnice, cât şi cele de inovaţie in business. Tema principală a primului curs susţinut în laboratorul de cloud, începând cu luna martie, se va concentra pe ultimele inovaţii în tehnologia informaţiei prin intermediul Azure, platforma de cloud computing a Microsoft. Vor urma apoi cursuri în care accentul este pus pe inteligenţa artificială, astfel că studenţii de la ASE vor putea veni cu idei şi proiecte noi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO