Business Hi-Tech

VIDEO. Grupul Telekom oferă timp de o lună comunicaţii nelimitate clienţilor companii cu orice abonament la net. Studii comandate de operator: pentru 63% dintre companii cea mai mare cauză de stres este reprezentată de criza economică iminentă

Autor: Adrian Seceleanu

14.04.2020, 16:20 141

Grupul Telekom România, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de comunicaţii, le va oferi clienţilor business care aveau abonamente la net acces la servicii de comunicaţii nelimitate timp de o lună, în contextul crizei provocate de epidemia de coronavirus.

Extraopţiunea va putea fi activată din aplicaţia de management al contului MyAccount Telekom, în câţiva paşi simpli, fără niciun cost suplimentar sau constrângeri contractuale. La expirarea perioadei de valabilitate, extraopţiunea se va dezactiva automat, iar clienţii vor reveni la beneficiile iniţiale. Ulterior, ei vor avea posibilitatea să aleagă în continuare această extraopţiune, contracost, apelând numărul de telefon 1921 sau direct din aplicaţia MyAccount Telekom.

„Acesta este modul nostru de a sprijini mediul de afaceri din România, prin măsuri concrete, cu aplicabilitate limitată. Vom analiza în continuare modul în care vom putea contribui la supravieţuirea industriilor cele mai afectate precum şi la revenirea companiilor din ţara noastră la nivelul optim de funcţionare. Este un angajament de loialitate al Telekom Romania faţă de companiile din România, faţă de antreprenori, manageri si faţă de angajaţii lor. În acelaşi timp, este o promisiune de a ţine România conectată, de a a sprijini afacerile să treacă peste această perioadă cât mai uşor, contribuind astfel la continuitatea activităţii lor”, a declarat Ovidiu Ghiman, Directorul Executiv Comercial Segment Business.

Studii comandate de Telekom: Atitudinea generală a antreprenorilor este mai degrabă pesimistă

“Antreprenorii nu ştiu încă la ce să se aştepte. Sunt preocupaţi de evoluţia economiei şi le este greu să  estimeze modul şi momentul când îşi vor putea relua activitatea, la fel ca înainte”, arată datele din studii de piaţă comandate de Telekom în rândul companiilor.

Ce alte concluzii are studiul:

# Afacerile care au probleme se uită proactiv la categoriile de costuri pe care le pot reduce, acestea generând un efect în cascadă în întreaga economie;
# Antreprenorii se întreabă cum va fi afectată afacerea lor dacă partenerii lor, furnizorii lor, clienţii lor au probleme. Mulţi dintre ei realizează în acest moment cât de interconectate sunt mecanismele de piaţă;
# Mai mult de 30% dintre companii recunosc că nu erau pregătite să îşi gestioneze afacerea în noul context şi caută activ soluţii pentru a se adapta;
# Deşi impactul negativ pe disponibilităţi de numerar este cel mai mare în cazul companiilor mici, nivelul de stres declarat este cel mai mare în segmentul companiilor medii, având presiune de la clienţi, furnizori şi angajaţi.

Atitudinea generală a antreprenorilor este mai degrabă pesimistă, cu un plus în cazul companiilor medii, după ce majoritatea firmelor a fost obligată de situaţie să-şi închidă activitatea, relevă un studiu al agenţiei de cercetare de marketing ISRA*, realizat la solicitarea Telekom Romania, a declarat Ovidiu Ghiman, Directorul Executiv Comercial Segment Business.

“Firmele care au răspuns chestionarului recunosc că impactul pandemiei este generalizat şi nu doar asupra afacerii lor, în condiţiile în care există o interdependenţă între ei şi furnizori.

O parte dintre antreprenori nu îşi imaginau că afacerile lor (transport urban, construcţii, montări de geamuri, comerţ cu mobilă) pot continua fără interacţiune face-to-face, însă în prezent reuşesc să comunice foarte bine online cu angajaţii şi să asigure continuitatea afacerii. Pe de altă parte, cei care au fost nevoiţi să îşi suspende activitatea, au de gând să se reîntoarcă la afacerea propriu-zisă imediat după încheierea stării de urgenţă, cei mai mulţi estimând luna iunie.”

Un alt studiu** realizat la solicitarea Telekom Romania, relevă că pentru 63% dintre companii, cea mai mare cauză de stres este reprezentată de criza economică iminentă, potrivit lui Ovidiu Ghiman, Directorul Executiv Comercial Segment Business. Totodată, impactul financiar şi diminuarea nivelului de activitate reprezintă principalele probleme cu care se confruntă companiile: 79% experimentează probleme de lichiditate, 74% înregistrează proiecte sau comenzi anulate, 50% se aşteaptă la întârzierea plăţilor de la clienţi, în timp ce 43% au declarat că au dificultăţi în acoperirea salariilor.


* Studiul a fost realizat în perioada 27 martie - 2 aprilie 2020, pe un eşantion de firme din şase verticale (servicii, HoReCa, transport, comerţi, construcţii şi alte industrii). Metoda aleasă a fost cea a interviurilor
** Sondaj online realizat pentru Telekom Romania de către agenţia iSense Solutions pe un eşantion reprezentativ naţional de antreprenori, în perioada 2-3 aprilie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO