Business Hi-Tech

VIDEO. Două fintechuri din Belgia le propun autorităţilor din România să distribuie eventualele ajutoare de criză pe carduri care pot fi utilizate doar la comercianţii locali agreaţi

Autor: Adrian Seceleanu

11.05.2020, 14:00 130

Cardul, realizat de companiile Loyaltek şi Paynovate, le-ar permite spre exemplu primăriilor să blocheze utilizarea cardurilor online, la ATM-uri şi să permită achiziţii doar la anumite magazine dintr-o anumită arie geografică.

Autorităţile locale, inclusiv din România, ar trebui să distribuie eventualele „aju­toare“ de criză populaţiei folosindu-se de carduri care să nu permită achiziţii online sau retrageri de la ATM-uri ci doar plata la comercianţii care au fost cel mai puternic loviţi de criză, care ar fi astfel ajutaţi să-şi revină, propun fin-tech-urile belgiene Loyaltek şi Paynovate, care au dezvoltat o asemenea soluţie, denumită Unity Card.

„Acum ne aflăm la debutul unei crize financiare majore. Cardurile de plăţi pot fi utilizate pentru a susţine companiile dar de asemenea şi pentru a susţine cei mai afectaţi oameni, cele mai afectate segmente de populaţie, magazinele mici, economia locală. Problemele cu banii oferiţi de autorităţi pentru a relansa economia (aşa-numiţii helicopter money sunt că ei sunt distribuiţi fără niciun control şi atunci nu există în niciun fel siguranţa că aceşti bani vor fi cheltuiţi aşa cum şi-ar dori autorităţile“, a declarat într-un interviu pentru ZF Robert Masse, fondator şi CEO al Loyaltek. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO