Business Hi-Tech

VIDEO. Curăţenie pe stâlpul sufocat de cabluri care a iritat-o pe Clotilde Armand: s-au înjumătăţit colacii de fibră atârnaţi pe “coloana” de la Primăria S1 şi şoferii văd din nou semnul “Acces interzis”, dar stâlpul rămâne încărcat cu joncţiuni de fibră. Noul front deschis de Primărie

Autor: Adrian Seceleanu

18.04.2021, 10:59 14602

Gigantul din cablu Digi - cel mai mare furnizor de internet fix din România – pare să fie singura companie de telecom care a trimis o echipă de tehnicieni care să “toaleteze” stâlpul sufocat de cabluri şi echipamente de fibră optică aflat peste drum de Primăria Sectorului 1, care i-a atras atenţia primarului Clotilde Armand.

Rezultatul vizitei, în urma căreia (pare că doar) tehnicienii Digi au înlăturat cablurile neutilizate de pe stâlp - probabil şi cele lăsate în urmă de alte companii?
Numărul de colaci de fibră optică de pe stâlp s-a înjumătăţit, astfel că şoferii pot vedea din nou semnul de circulaţie care le interzice accesul pe strada Teodosie Rudeanu din Bd. Banu Manta. Pe de altă parte numărul de cutii cilindrice în care este realizată joncţiunea traseelor de fibră optică de pe stâlp este aproape identic, iar cabluri rupte sau echipamente care atârnă în aer există în continuare.

Din ce se vede de jos sunt mai multe tronosoane de fibră ale Vodafone, un echipament al Orange care atârnă peste un alt semn de circulaţie şi alte echipamente de joncţiune pentru fibră al căror proprietar nu se vede (nu există etichete vizibile de la distanţă).

Primarul Clotilde Armand a publicat pe Facebook o imagine cu tehnicienii Digi care curăţau stâlpul, alături de următorul mesaj: “Iată că se poate. Operatorii de telecomunicaţii au primit mesajul meu de acum câteva zile şi au înţeles că legea trebuie respectată. Toate cablurile trebuie să fie subterane. În Sectorul 1 există cea mai mare reţea de infrastructură subterană pentru telecomunicaţii din Bucureşti (500 km) însă există multe zone unde operatorii de telecomunicaţii n-au migrat reţelele de cabluri aeriene în subteran sau au lăsat aceste cabluri pe stâlpi fără le dezafecteze. E timpul să o facă. PS: În imagine puteţi să vedeţi o echipă de tehnicieni de telecomunicaţii care au început să dezafecteze cablurile de pe stâlpul de lângă primărie fotografiat de mine în urmă cu câteva zile.”

Nu este clar însă dacă Armand a văzut ce a rămas în urma plecării echipei Digi şi dacă este mulţumită de gradul de încărcare cu cabluri şi echipamente al stâlpului, dar cert este că Primăria are în plan să continue în această direcţie. Primarul S1 le-a cerut cetăţenilor să semnaleze pe o hartă interactivă locurile din sector în care mai sunt cabluri care sunt abandonate pe stâlpi sau care se află amplasate în număr mare.

 

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO