Business Hi-Tech

VIDEO. Andreas Elsner, Telekom foc de voie spre rivali şi alţi jucători: Digi - probabil pierde clienţi pe mobil la o rată de 35-40% pe an; Orange - a lansat Yoxo ca să poată vinde ceva la 4 euro protejându-şi imaginea premium; nu a plecat nimeni de la Telekom pentru că nu a primit oferte de asigurări; Revolut - am devenit un hater

Autor: Adrian Seceleanu

06.04.2021, 09:54 3028

Austriacul Andreas Elsner, care a preluat în toamna anului 2018 poziţia de director executiv marketing rezidenţial şi vânzări naţionale în cadrul Telekom România, a făcut din nou, în cadrul unei conferinţe online, comentarii despre evoluţia pieţei locale de IT&C în stilul direct, presărat cu termeni tari, care l-a consacrat deja pe plan local. La fel ca şi în trecut el nu s-a sfiit să-şi spună părerea despre ce se întâmplă pe piaţă şi nici să nominalizeze despre ce companii este vorba.

Iată câteva declaraţii - pentru a urmări integral comentariile lui Andreas Elsner vă invităm să urmăriţi clipul video ataşat:

@ Când văd la TV că operatorii de telecom oferă asigurări, servicii financiare, posibilitatea de a fi apelat pe acelaşi număr de pe un ceas inteligent, sunt lucruri pe care nu le înţeleg, pare că operatorii pleacă de pe teritoriul lor de bază diluându-şi cumva motivul pentru care se află aici, pentru clienţi, de a oferi preţuri bune, reţele acceptabile.

@ Nimeni nu a spus până acum că pleacă de la Telekom pentru că nu îi oferim servicii de asigurare. Cred că este important ca mereu să te concentrezi pe lucruri care sunt relevante pentru clienţi.

@ E perfect adevărat că Digi e numărul unu la numărul de clienţi atraşi prin portare, dar una e să îi atragi şi altceva este să păstrezi clienţii câştigaţi astfel. Probabil că Digi are, e o estimare personală, un <<churn rate>> de 35 - 40% pe an din clienţii atraşi prin portare pe mobil, ceea ce este foarte mult şi asta explică evoluţia bazei de clienţi.

@ Cu Mobil Nelimitat am fost primii care au lansat un abonament complet digital pe piaţa locală, care putea fi achiziţionat în supermarketuri. Competiţia a avut nevoie de un an, un an şi jumătate pentru a ne călca pe urme.
Noi facem totul sub brandul Telekom pentru că atunci când vrei să izolezi brandul, aşa cum face Orange cu Yoxo, este vorba de o decizie care are sens pentru ei pentru că pe de o parte vor să-şi păstreze imaginea premium iar pe de altă parte vor să vândă ceva la 4 euro clienţilor, dar evitând situaţia în care cineva înţelege şi spune <<ups, de ce plătesc 14 euro pentru acelaşi lucru?>>. Pentru noi nu este o opţiune să avem un al doilea brand ci să fim challengeri cu brandul nostru. 
Ţara încă e în tranziţie de la offline la online astfel că un model 100% digital nu funcţionează încă şi nu vei atrage foarte mulţi clienţi.

@ Întrebaţi-mă despre experienţa mea cu Revolut - a fost una dezastruoasă. Dintr-un promoter am devenit un hater foarte, foarte repede.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO