Business Hi-Tech

VIDEO. La 7 ani de la intrarea în România cu promisiunea de a “cutremura” piaţa, Telekom vrea un nou început, acum cu clienţii de telefonie mobilă. Noii şefi: “Am înţeles că singura cale pe care putem merge este să fim simpli şi corecţi“; “Au trecut doar 46 de zile de când mindset-ul nostru, abordarea noastră a început să se schimbe”

Autor: Adrian Seceleanu

17.11.2021, 19:52 236

Compania Telekom România Mobile Communications, deţinută de grupurile OTE (Grecia) şi Deutsche Telekom (Germania), şi-ar dori ca odată cu despărţirea de compania “soră” din telefonia fixă, fostul Romtelecom, care a fost achiziţionat de Orange, să aibă şansa unui nou început cu clienţii de telefonie mobilă din România, cărora le promite “mari schimbări” pentru a le câştiga încrederea şi a-i convinge astfel să-i utilizeze serviciile, au declarat noii şefi ai operatorului în prima lor conferinţă de presă.

“După o perioadă semnificativă de gândire despre unde vrem să ne îndreptăm ca şi companie am înţeles că singura cale pe care putem merge este să fim simpli şi corecţi. Ambele cuvinte sunt extrem de importante pentru că în primul rând trebuie să fii simplu, pentru că doar atunci când eşti simplu poţi fi cu adevărat transparent”, a declarat Dina Tsybulskaya, CEO al Telekom Romania Mobile Communications din luna septembrie a acestui an.
Manifestul despre cum vrea să fie Telekom perceput în România vine la mai puţin de două luni de la separarea companiei mobile de cea fixă, care este acum parte a Orange. Această separare, după care Telekom Mobile şi-a rupt toate conexiunile cu firma de comunicaţii fixe, şi a (re)devenit un jucător pur de telefonie mobilă este de altfel punctul pe care noii şefi îl consideră de referinţă.

“Am devenit o companie independentă” a spus la un moment dat Dina Tsybulskaya. “Au trecut doar 46 de zile de când mindset-ul nostru, abordarea noastră a început să se schimbe şi este foarte mult legată de schimbare”, a spus şi Andreea Cramer, director executiv comercial al Telekom Mobile. Cum era de aşteptat, ce s-a întâmplat în cele 2.622 de zile de la lansarea brandului Telekom în România (13 septembrie 2014) şi până la data primei conferinţe de presă a "noului" Telekom Mobile (16 noiembrie 2021) a fost lăsat deoparte, previzibil până la urmă - pentru că dacă şi Tim Hottges şi Michael Tsamaz - şefii Deutsche Telekom şi OTE au evitat o discuţie cu media până şi pe e-mail despre motivele care au dus la exitul parţial din România, era puţin probabil ca acest lucru să se întâmple în prima conferinţă a echipei de conducere a Telekom Mobile.

Redăm în continuare câteva dintre principalele declaraţii susţinute de noii şefi al Telekom Mobil, mai multe informaţii fiind disponibile în clipul ataşat articolului unde sunt prezentate principalele momente ale conferinţei de presă organizate de operator în care s-a discutat despre noile obiective ale operatorului.

Dina Tsybulskaya, CEO al Telekom Romania Mobile Communications

- Ce este noul Telekom şi de ce am ales să mergem pe un drum nou? Primul răspuns evident este acela că noi suntem o companie nouă, suntem o companie nouă de 46 de zile, ceea ce înseamnă că suntem un <<nou născut>>, dar în acelaşi timp suntem şi o companie care a moştenit multe lucruri din trecut - avem nişte ani de când operăm, avem o bază de clienţi, infrastructură.

- Cum ne schimbăm într-o nouă companie păstrând toate lucrurile bune pe care le avem şi schimbând lucrurile care nu erau atât de bune.

- Clienţii vor transparenţă, vor încredere, vor să fie trataţi corect, să ştie ce vor primi.

- Oamenii, companiile sau produsele sunt de regulă complicaţi pentru că încearcă să ascundă ceva, încearcă să creeze zgomot, mai multe lucruri în jur, pentru a ascunde adevărul. Iar adevărul este că pe piaţă sunt clauze care nu sunt atât de corecte. Trebuie să fim simpli pentru că dacă vom fi simpli vom fi şi corecţi. A fi corect nu înseamnă să fii ieftin ci să ai un preţ corect, deci vom cere exact atât cât merită. Asta înseamnă că trebuie să livrăm calitate, să livrăm un preţ corect, care să nu fie umflat dar şi să fie un produs care să merită banii pe care îi solicităm. Este o sarcină provocatoare pe care ne-am asumat-o.

- Formula succesului, a creşterii pentru noi este foarte simplă: este numărul de clienţi multiplicat cu fericirea lor, cu satisfacţia lor. Pentru că noi credem că doar clienţii satisfăcuţi stau mai mult timp cu noi, cumpără în cele din urmă mai mult de la noi, şi să fie fericiţi. Să-i facem pe oameni fericiţi, şi atrăgând mai mulţi oameni fericiţi şi determinându-i să stea alături de noi, aşa vom creşte businessul.

- Asta spunem şi în manifestul după care se ghidează compania. Este o declaraţie care va cere mult efort din partea noastră, multe schimbări, este o călătorie. Înţelegem pe deplin că nu este un singur pas, nu este doar o mişcare, înţelegem pe deplin cât de solicitant este drumul, înţelegem care sunt sacrificiile pe care trebuie să le facem şi riscurile pe care trebuie să ni le asumăm, dar credem şi că nu există o altă cale. Trebuie să construim încrederea cu clienţii noştri, cu partenerii noştri, avem nevoie ca ei să se simtă în siguranţă cu noi, să se simtă pe mâini bune şi aşa vom creşte. Orice altă cale este una care nu duce la creştere. Aceasta este călătoria pe care o demarăm, la o lună după ce am devenit o companie independentă.

Andreea Cramer, director executiv comercial al Telekom Romania Mobile Communications

- Au trecut doar 46 de zile de când mindset-ul nostru, abordarea noastră a început să se schimbe şi este foarte mult legat de schimbare.

- Este o poziţie unică pe care astăzi o avem prin faptul că putem pune bazele aşa cum vrem, cum ni le dorim şi viziunea centrată pe client va fi ceea ce ne va călăuzi de acum încolo.


- Noul brand reflectă exact viziunea noii companii.

- Simplu şi corect, mobil aşa cum vrei. Aş spune că vrem să ne întoarcem la lucrurile de bază şi că cel mai greu este de fapt să faci lucrurile să fie simplu. Mobil aşa cum vrei vrea să spună mobil aşa cum vrei tu - clientule, nu aşa cum vrem noi - operatorii şi aşa cum industria ne-a condus până acum. E timpul de o schimbare şi este ceea ce echipele noi Telekom au început să facă. Cu siguranţă vorbim despre un angajament pe termen lung şi suntem aici să ni-l luăm şi să explicăm că un astfel de angajament de schimbare a întregii experienţe a clientului va însemna o abordare în paşi, vom face lucrurile într-o anumită secvenţă şi vom ţine cont de fiecare dată de feedbackul direct de la client. Pentru echipele noi această perioadă a fost una de conectare continuă la vocea clientului, prin toate metodele, prin toate modalităţile chiar în detrimentul a ceea ce facem în mod obişnuit în munca de la birou. Mai important este să auzim clientul, să înţelegem ce vrea, cu adevărat, dincolo de sloganuri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO