Business Hi-Tech

Versiunea chinezească a TikTok a ajuns la 600 de milioane de utilizatori zilnici şi plănuieşte să îşi dubleze investiţiile în următorul an

Versiunea chinezească a TikTok a ajuns la 600 de...

Autor: Eduard Ivanovici

15.09.2020, 13:56 103

Douyin, versiunea chinezească a celebrei platforme video TikTok, a ajuns la 600 de milioane de utilizatori zilnici, a declarat marţi compania-mamă ByteDance, potrivit CNBC.

Numărul creatorilor de conţinut care au făcut bani prin intermediul aplicaţiei ajunge la 22 de milioane, suma totală atingând 6,15 miliarde de dolari (41,7 miliarde de yuani), a declarat CEO ByteDance China – Kelly Zhang. De asemenea, compania şi-a anunţat planurile de investiţii de 10 miliarde de yuani, lansate în ideea de a-i susţine pe creatori şi de a-şi dubla veniturile la 80 de miliarde de yuani în anul următor.

Între timp, TikTok a raportat aproape 700 de milioane de utilizatori activi în luna iulie şi peste două miliarde de descărcări la nivel mondial.

Ambele aplicaţii au aceeaşi funcţie de bază – abilitatea de a crea şi distribui videoclipuri scurte, editate cu ajutorul efectelor din interiorul platformei.

Însă Douyin oferă o serie avansată de caracteristici, printre care se numără o pagină principală mai detaliată, o funcţie de e-commerce şi livestreaming şi abilitatea de a încărca filme de lung metraj, potrivit unui raport al firmei de cercetare Gartner. Unele dintre aceste caracteristici, cum ar fi funcţia de e-commerce, sunt testate în prezent de TikTok.

În ceea ce priveşte problema cu guvernul american, ByteDance a respins zilele trecute oferta de achiziţie a gigantului Microsoft. În schimb, compania a ajuns la un acord preliminar cu Oracle pentru preluarea operaţiunilor din Statele Unite, însă înţelegerea nu reprezintă preluarea integrală a aplicaţiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO