Business Hi-Tech

Veniturile Vodafone au scăzut cu 9,3%

Autor: Ştefan Vrabie

17.05.2011, 23:56 380

Vodafone România, al doilea cel mai mareoperator de telefonie mobilă din România, a raportat pentru anulfiscal 31 martie 2010 - 31 martie 2011 o scădere a veniturilor cu9,3% şi o reducere de 533.000 a numărului de clienţi.

Rezultatele financiare au fost afectateatât de condiţiile economice actuale, cât şi de o reduceresubstanţială a consumului.

"Deşi veniturile au continuat să scadă dela un an la altul, pe fondul dificultăţilor economice cu care seconfruntă clienţii noştri, rata de scădere s-a diminuat de la untrimestru la altul, ceea ce arată o tendinţă de revenire a pieţei,pe termen lung. Profitul operaţional al Vodafone România a fostafectat de amenda aplicată de Consiliul Concurenţei", potrivitoficialilor operatorului de telefonie mobilă.

"Scăderea numărului de clienţi a rezultatîn urma deconectărilor SIM-urilor prepay inactive şi a aplicăriiunor noi standarde de raportare a bazei de clienţi", noteazăcompania. Venitul mediu pe utilizator a scăzut de la 6,5 euro la6,1 euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO