Business Hi-Tech

Veniturile Crescendo au crescut cu 70% in 2002

20.12.2002, 00:00 16

Compania Crescendo International, furnizor de solutii informatice pe piata romaneasca, incheie acest an cu o cifra de afaceri de peste 6 milioane de dolari, a anuntat Marius Tulea, directorul general al firmei. Pe primele noua luni ale anului, compania obtinuse deja venituri totale de 4,2 mil. $.
Aceasta inseamna ca anul 2002 a adus companiei Crescendo o sporire cu peste 70% a cifrei de afaceri. In 2001 cifra de afaceri a firmei a fost de 3,5 mil. $ iar in 2000 de 2,4 mil. $.
Conducerea Crescendo International a precizat ca firma este profitabila inca din primii an de activitate. Compania a fost infiintata in 1993 cu scopul de a oferi solutii pe piata romaneasca de tehnologia informatiei si comunicatii. Fondatorii sai au pornit avand experienta in vanzarea de echipamente hardware. "Si-au dat seama inca de acum 10 ani ca afacerea cu hardware va ajunge la o oarecare limitare si s-au gandit sa promoveze solutii", isi aminteste Marius Tulea.
Una dintre principalele directii spre care s-a orientat Crescendo a fost piata de solutii pentru gestiunea resurselor intreprinderii (ERP - Enterprise Resource Planning).
Inca inainte de a demara activitatea, fondatorii companiei au evaluat oferta existenta pe piata si au ales sa promoveze in Romania pachetul de solutii MFG/PRO, produs al companiei americane QAD. Solutia a fost localizata si adaptata la legislatia romaneasca intr-un interval de timp relativ scurt.
Cu MFG/PRO Crescendo se adreseaza in exclusivitate firmelor care actioneaza in industria auto, industria bunurilor de larg consum, industria alimentara si a bauturilor, industria produselor electrice/electronice precum si in industria medicala/farmaceutica. Solutia rezolva problemele companiilor pentru care productia si/sau distributia sunt activitatile cele mai importante.
Printre clientii din Romania se numara Automobile Dacia-Renault, Daewoo Automobile, Fermit, Colgate-Palmolive, Kraft Foods, Tuborg, Elite, Overseas, Philips.
In prezent, Crescendo International deruleaza proiecte ERP la o firma din industria electrica, la un producator de mobila si la o companie care produce si distribuie marfuri alimentare.
Compania a finalizat recent un proiect cu Registrul Auto Roman si unul cu Directia Generala a Vamilor.
Veniturile din afacerea cu solutii ERP sunt aduse in principal de contractele cu firmele private. Celelalte competente pe care le are in domeniul solutiilor de infrastructura de tehnica de calcul si comunicatii ii permite companiei Crescendo sa se adreseze si sectorului public.
Actionarii Crescendo International sunt persoane fizice romane care activeaza fie in organizatie fie in alte companii. Unul dintre actionari este chiar directorul acesteia. Compania are in prezent 60 de angajati.
Cum arata piata in viziunea directorului de la Crescendo International? "Cred ca in Romania piata ERP este intr-un proces accelerat de maturizare. Piata de solutii ERP pentru productie si distributie ar putea fi de cateva zeci de milioane bune, intre 10 si 15 mil. $ anual", a apreciat Tulea. Printre concurentii firmei se numara Oracle si SAP.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO