Business Hi-Tech

Vasile Voicu, manager security solutions, Telekom România: Au crescut riscurile datorate securităţii reţelelor Wi-Fi de acasă. Atacatorii au acces mai uşor

Videoconferinţa ZF Cybersecurity Trends 2020

Vasile Voicu, manager security solutions, Telekom...

Autor: Alex Ciutacu

21.05.2020, 12:59 601

Vulnerabilitatea reţelelor Wi-Fi de acasă stă într-o securitate mai slabă decât cea de la birou, în contextul în care angajaţii trebuie să îşi asume responsabilitatea, în lipsa departamentelor de IT din companii, a explicat Vasile Voicu, manager security solutions, Telekom România, în cadrul videoconferinţei ZF Cybersecurity Trends 2020.

„În software au crescut riscurile datorate securităţii reţelelor Wi-Fi de acasă. Unii angajaţi sunt nevoiţi să utilizeze protocoale mai slabe precum cele web. Atacatorii au mai uşor acces la interceptarea traficului. La birou erau specialişti IT care asigurau securitatea, dar acasă este responsabilitatea noastră”, a spus Vasile Voicu, în timpul evenimentului.

Printre soluţiile pe care le propune Voicu se numără soluţii de tip antivirus, soluţii de detecţie şi autentificare cu doi factori.

Angajatorii trebuie să se asigure că terminalele utilizate de angajaţi sunt configurate pentru ca aceştia să fie protejaţi.

„Sunt angajaţi care lucrează cu aşa-numite shadow IT solutions. Solutii software netestate, terminale care nu sunt neaparat auditate si nu respecta polticile companiei. Angajatorii trebuie să se asigure ca laptopul, PC-ul, terminalele mobile sunt viabile, configurate astfel încât activităţile din afara reţelei locale ale angajaţilor să fie protejate”, a spus Vasile Voicu.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO