Business Hi-Tech

Valerian Vreme: Trebuie să punem accent pe programatori, pe segmentul care a atras aici companii ca IBM, HP şi Oracle

Valerian Vreme: Trebuie să punem accent pe programatori, pe segmentul care a atras aici companii ca IBM, HP şi Oracle

Autor: Adrian Stefan Seceleanu

04.10.2011, 11:13 604

România trebuie să pună accent pe domeniul soluţiilor IT şi al dezvoltării de software în ceea ce priveşte atragerea de investiţii străine, având în vedere faptul că până acum acest sector a atras unele dintre cele mai mari companii de profil din lume, a declarat ministrul comunicaţiilor Valerian Vreme în cadrul conferinţei "International Digital Forum", organizată de Asociaţia pentru Comunicaţii Digitale.

"Companii ca IBM, HP sau Oracle şi-au găsit aici resursa umană necesară şi aici trebuie să punem noi accentul, pe resursa umană de înaltă calificare în domeniul IT: programatori, analişti. Aşa trebuie să abordăm problema", a declarat Vreme atunci când a fost întrebat ce poate face Guvernul în cazuri precum cel al retragerii Nokia din România.

Vreme a refuzat să facă altă comentarii, preferând să facă un comentariu generic. "Trăim într-o lume globală. Ne bucurăm când cineva vine şi investeşte la noi şi ne întristăm când pleacă".

Compania finlandeză Nokia a anunţat săptămâna trecută că va închide până la finele anului fabrica din judeţul Cluj, deschisă în urmă cu trei ani.

Companiile americane HP, IBM şi Oracle au câteva mii de angajaţi în România şi au anunţat planuri de extindere şi pentru perioada următoare în România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO