Business Hi-Tech

Valentin Popoviciu, vicepreşedinte RCS&RDS: Autorităţile au perturbat cel mai mult piaţa. Am început anul încercând să ne adaptăm după şocurile transmise de guvern

ZF Digital Summit 19

Valentin Popoviciu, vicepreşedinte RCS&RDS:...

Autor: Alex Ciutacu

14.10.2019, 12:37 922

Piaţa de telecom din România a fost răvăşită la începutul anului de lansarea celebrei OUG 114 – care a afectat companiile din telecom, energie, bănci – iar companiile din piaţă au petrecut începutul anului încercând să se adapteze la şocurile transmise de deciziile guvernului, ceea ce a generat un mediu de impredictibilitate resimţit până astăzi, apreciază Valentin Popoviciu, vicepreşedinte RCS&RDS în cadrul evenimentului ZF Digital Summit 19.

„Autorităţile au perturbat cel mai mult piaţa. Am început anul încercând să ne adaptăm după şocurile transmise de guvern. A fost o perioadă agitată la începutul anului, dar nici astăzi nu suntem într-o starebună pentru că din punct de vedere al predictibilităţii suntem departe de a vedea cadrul pentru 5G sau alte tehnologii că ar merge în direcţia bună”, explică Valentin Popoviciu, vicepreşedinte RCS&RDS, în cadrul conferinţei.

El spune că aşteaptă să vadă „acţiuni reale” din partea guvernului şi din partea autorităţilor pentru că România are la îndemână instrumentele pentru a trece la aceste acţiuni acum.

„Suntem deja în punctul în care vrem să vedem acţiuni reale din partea autorităţilor pentru că am văzut deja că avem datele necesare pentru a lua o decizie de dezvoltare, deci nu este o problemă de a nu şti care este viitorul, nu este o problemă legată de care sunt principalele măsuri pe care ar trebui să le ia autorităţile, ci este doar o problemă de decizie”, adaugă Popoviciu.

România este pe locul 4 în lume în ceea ce priveşte cea mai bună reţea de infrastructură de fibră, însă lipseşte digitalizarea la nivelul întregii ţări, ceea ce are nevoie de politici şi de o strategie coerentă la nivel naţional pentru a susţine dezvoltarea.

„Pe partea pozitivă, avem deja infrastrucura în piaţă, avem convergenţa serviciilor pentru clienţi, dar acum nu suntem la cel mai înalt nivel de convergenţă. (...) Avem sinergii şi alte lucruri care trebuie implementate pentru a furniza servicii la un nou nivel. Digitalizarea ne lipseşte. România este pe locul 4 la infrastructura de fibră, după Singapore, Hong Kong şi Coreea de Sud”, spune el.

Digi RCS&RDS a lansat deja servicii 5G în România anul acesta împreună cu Ericsson România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO