Business Hi-Tech

Va scoate Apple un iPhone "corect" din punct de vedere moral?

Va scoate Apple un iPhone "corect" din punct de vedere moral?

Autor: Adrian Voicu

01.02.2012, 17:42 1717

Gigantul Apple este lovit tot mai mult din toate părţile pentru a-şi schimba politica de producţie a faimoaselor telefoane mobile iPhone şi a tabletei iPad. De data aceasta un grup care se intitulează SumOfUs şi se consideră "o nouă mişcare mondială pentru o mai bună economie globală" a iniţiat o petiţie în care cere companiei să realizeze un iPhone "moral".

Condiţiile infernale de lucru din fabricile chineze care asamblează iPhone şi iPad, puse în discuţie

"În fiecare zi, zeci de milioane de oameni vor trece cu degetele peste ecranele iPhone-urilor lor pentru a le deschide", se arată în petiţie. "Pe partea cealaltă a lumii, o tânără fată trece de asemenea cu degetele peste acele ecrane. De fapt, în fiecare zi, în schimburile de peste 12 ore pe zi, şase zile pe săptămână, şterge în mod repetat zeci de mii dintre acestea. Ea petrece acele ore inhalând n-hexan, o puternică neurotoxină folosită pentru ştergerea ecranelor iPhone-urilor, deoarece se usucă cu câteva secunde mai repede cât o altă substanţă mai sigură. După doar câţiva ani petrecuţi la linia de producţie, ea va fi concediată deoarece daunele neurologice aduse de n-hexan şi accidentările mâinilor o vor face incapabilă să continue în acelaşi ritm considerat standard".

iPhone 5, în "varianta morală", poate fi realizat fără nicio greutate din partea companiei, se arată în petiţie. "Producătorii de componente vor schimba totul mâine dacă Apple le-ar cere acest lucru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO