Business Hi-Tech

Va avea Twitter soarta Facebook-ului în urma listării la bursă ?

Va avea Twitter soarta Facebook-ului în urma listării la bursă ?

Foto: AFP

09.10.2012, 18:17 233

Cel mai mare obiectiv a lui Ali Rowghani, directorul executiv al Twitter, care va fi listată la bursă în 2014 este evitarea eşecului listării companiei rivale, Facebook, scrie Reuteurs.

Twitter va fi probabil cea mai mare companie care administrează o reţea web (de socializare) care îşi va face debutul pe bursa americană, de la listarea Facebook din 17 mai.

Cotaţia Facebook se află cu 48% sub preţul de listare de 38 de dolari. Valoarea pe bursă a Facebook a scăzut astfel la 41 de miliarde de dolari, faţă de 221 de miliarde de dolari - Google sau 607 de miliarde de dolari - Apple.

Mark Zuckerberg a pierdut 600 de milioane de dolari şi a ajuns la o avere de 10,2 miliarde de dolari.

"Listarea la bursă a Twitter, precum cea a Facebook va stârni mult interes în rândul investitorilor şi va fi supravegheată mult mai atent, pentru a fi evitate greşelile făcute în listarea Facebook", a spus Lise Buyer, de la firma de consultanţă Class V Group.

Twitter a fost evaluată anul trecut la 8 miliarde de dolari. Rowghani, recomandat de Steve Jobs, este responsabil de mai multe departamente în cadrul Twitter, printre care şi cel de finanţe şi se împlică direct în expansiunea reţelei de socializare în plan mondial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO