Business Hi-Tech

Utilizatorii Facebook dau în total 3,2 miliarde like-uri şi comentarii zilnic

 Utilizatorii Facebook dau în total 3,2 miliarde like-uri şi comentarii zilnic

Autor: Andrei Cîrchelan

24.04.2012, 18:52 701

Unul din formularele depuse de Facebook la Securities and Exchange Commission (SEC), agenţia care supraveghează piaţa de capital în SUA, relevă că reţeaua de socializare a continuat să crească în ultima perioadă, ajungând la 901 milioane de utilizatori activi lunar pe toate continentele, care dau în total 3,2 miliarde de like-uri şi comentarii zilnic.

Alte date prezentate de Facebook în document indică faptul că utilizatorii adaugă 300 de milioane de poze noi pe zi şi au format în total 125 miliarde prietenii.

În datele prezentate pentru oferta publică iniţială, publicate la 1 februarie, Facebook arăta ca are 845 milioane utilizatori activi lunar şi o activitate zilnică de 2,7 miliarde de comentarii şi like-uri, 250 milioane de poze noi şi un total de 100 miliarde prietenii.

O hartă inclusă în document arată ca reţeaua acoperă acum o mare parte din lume, mai puţin China şi Rusia şi Africa.

Facebook îşi expune strategia, care implică "dezvoltarea comunităţii globale de utilizatori, inclusiv în Brazilia, Germania, India, Japonia, Rusia şi Coreea de Sud. Deşi are interdicţie în China, compania include şi această ţară în planurile sale de dezvoltare, dar o aşează la un capitol cu un grad mai mare de incertitudine. Alte ţări care au interzis accesul reţelei de socializare includ Iran, Coreea de Nord şi Siria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO