Business Hi-Tech

Upgrade de culoare in biroul presedintelui Valentin Negoita

12.05.2004, 00:00 36



Perfectionarea tehnologiei, pe de o parte, si moda IT, pe de alta parte ne stimuleaza pe multi dintre noi sa ne schimbam echipamentele de la birou sau de acasa la intervale tot mai scurte de timp. Cel putin asa spune Valentin Negoita, presedintele APDETIC (Asociatia Producatorilor si Distribuitorilor de Echipamente de Tehnologia Informatiilor si Comunicatii).



Cu credinta ca asa si este, Valentin Negoita a purces la un upgrade major al biroului sau, "scapand" de vechiul monitor pentru computer dar si de mouse-ul deloc la moda cu ultimele tehnollogii.



"Daca nu schimbam echipamentele in totalitate, macar <upgradam> unele componente sau acesorii care sa ne faca viata mai usoara si mai frumoasa si navigarea pe Internet mai rapida", spune Valentin Negoita. Caci, intr-adevar, si pentru presedintele APDETIC, ca si pentru multi dintre noi plimbarea pe net s-a transformat dintr-un hobby intr-o necesitate zilnica.



"Primavara aceasta a adus cu ea si un binevenit vant de innoire a echipamentelor in plan personal. In ce ma priveste, cateva motive esentiale au primat in luarea deciziei de a schimba monitorul si mouse-ul: nevoia de spatiu, consumul de energie, ciclul de viata al echipamentului si reducerea radiatiilor in cazul monitorului, iar in cazul mouse-ului mobilitatea sa si dubla functie a scroll-ului", explica Negoita.



Nu trebuie uitata nici dorinta de a "asorta" echipamentele cu ultimele tendinte in materie de design care au impus in ultimul timp pe piata produsele negre.



In consecinta, dupa o tura prin magazinele de specialitate si o trecere in revista a ofertelor de pe Internet (proces in care si site-ul propriu al asociatiei, www.asociatiait.ro, s-a dovedit util pentru ca include link-uri catre paginile principalilor distribuitori IT din Romania), Negoita s-a decis sa schimbe vechiul monitor pe unul plat Philips LCD TFT cu diagonala de 17 inch iar mouse-ul pe un Microsoft Wireless Explorer, "ambele negre pentru a se asorta cu biroul", spune Negoita, dar si cu tastatura, tot Microsoft, imprimanta HP si sistemul audio Creative Inspire 5.1.



Monitorul l-a gasit pe liste la Tornado Sistems iar mouse-ul la K-Tech si tot de acolo le-a si cumparat.



"Pe moment, apetitul pentru investitii in tehnica de calcul este satisfacut", adauga Valentin Negoita. Dar, pentru sezonul de toamna, gandul il duce catre un upgrade mai complex care se va revarsa peste intreg sistemul hardware. Si calculatorul trebuie sa fie in pas cu vremurile, nu-i asa?



"Mi-as cumpara eventual un Intel Pentium 4 la 3,4 Ghz", precizeaza Negoita. Pana atunci, insa, sunt sanse bune ca lista sa se imbogatesca cu elemente noi, tinand cont de surprizele pe care ni le ofera constant piata, condhide oficialul.
iuliana.cerchez@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO