Business Hi-Tech

Upgrade Academy, platformă care pregăteşte elevi pentru admiterea la fa­cultăţi din străinătate, vrea să atragă o finanţare de 350.000 de euro, din care 100.000 de euro prin SeedBlink. Fondurile merg către dezvoltarea produsului şi extinderea pe pieţele externe

Constantin Bosînceanu, Fondator & CEO  Upgrade Academy

Constantin Bosînceanu, Fondator & CEO Upgrade Academy

Autor: Cristina Bellu

15.09.2021, 11:09 393

Upgrade Academy, platformă online de pregătire pentru admiterea elevilor la universităţi de top din străinătate, vrea să atragă o finanţare de 350.000 de euro, din care 100.000 de euro prin intermediul platformei de crowdfunding Seedblink, pentru care compania cedează 2,6% din acţiuni.

Runda de investiţii este susţinută de investitori privaţi printre care Cofounder Zone (Polonia), Grouport (Cehia), Growceanu (RO) şi co-fondatorii WHOOP, companie Unicorn din US, printr-o finanţare totală de 250.000 euro, iar fondurile obţinute vor fi direcţionate către dezvoltarea produsului şi extinderea pe pieţele din Spania, UK, Polonia şi Rusia.

“ Avem deja încasări importante de la clienţi internaţionali din Germania, Franţa, Spania, UK, Grecia, Vietnam şi obiectivul nostru strategic pe termen scurt este extinderea pe noi pieţe europene. Ne bucurăm că această primă rundă de investiţii este securizată de o finanţare în valoare de 250.000 de euro din partea unor investitori privaţi externi, dar şi din România”, spune Constantin Bosînceanu, Fondator & CEO  Upgrade Academy.

Upgrade Academy fost lansată în 2017 de către Constantin Bosînceanu, cu o experienţă de peste 10 ani în tehnologie şi finanţe, dobândită atât pe piaţa din România, cât şi din Statele Unite. S-au alăturat în calitate de co-fondatori, Camelia Diaconu şi Alex Bulintis, cu experienţă notabilă în tehnologie, creare de conţinut şi antreprenoriat. Cei trei au creat Upgrade Academy cu intenţia de a dezvolta  o platformă online de pregătire pentru admiterea la universităţi de top, dar şi de educaţie pentru joburile viitorului. Atât membri fondatori, cât şi restul echipei, sunt absolvenţi ai unor facultăţi de top, precum Harvard, Cambridge, Minerva sau Oxford.

Platforma înregistrează o rată de admitere de 84% la universităţi din top 100 global şi un Net Promoter Score de 64, din partea clienţilor.

Pentru 2021, managementul estimează o cifră de afaceri de 1 milion de euro, în creştere de trei ori faţă de anul 2020, în contextul interesului crescut pentru domeniul EduTech, în special în ţările din Europa de Vest.

“Agilitatea sistemului de învăţământ nu este similară cu a elevilor de liceu, făcând astfel loc unor startup-uri ambiţioase să adreseze aceste nevoi. Faptul că Upgrade Academy s-a înconjurat de o suită valoroasă de consilieri internaţionali după absolvirea acceleratorului Supercharger Ventures îi pune într-o poziţie privilegiată pentru a scala soluţia lor” spune Andrei Dudoiu, Managing Partner şi preşedinte al BoD SeedBlink.

Piaţa serviciilor de educaţie este estimată la 3,3 milioane de euro în România şi 503 milioane de euro în Europa. În prezent, Upgrade Academy este lider pe piaţa din România, cu o cotă de piaţă de 10%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO