Business Hi-Tech

Update: Cum arata oferta de net a Cosmote pe reteaua 3G a Zapp. Ce preturi au rivalii

Update: Cum arata oferta de net a Cosmote pe reteaua 3G a Zapp. Ce preturi au rivalii
20.04.2010, 09:54 127

Cosmote, numarul trei pe piata locala de telefonie mobila, vaanunta cel mai probabil astazi oferta comerciala pentru serviciilede date 3G, furnizate prin intermediul retelei de comunicatii intehnologie UMTS achizitionate odata cu compania Telemobil(Zapp).

Compania a transmis deja in reteaua de magazine din teritoriumodemurile compatibile cu serviciul de internet mobil sicontractele necesare pentru abonamente. In unele regiuni din taracontracte au putut fi incheiate de ieri, potrivit datelor ZF. Pepiata exista deja, de altfel, pliante cu oferta de net mobil acompaniei.
Abonamentele au numele "Connect 3G si au preturi competitive inconditiile in care Cosmote intra tarziu pe o piata deja aglomeratasi competitiva. Operatorul nu a facut deocamdata publica ofertacompleta de abonamente ci doar cateva informatii despre unabonament care, pentru un tarif lunar de 11,99 euro (TVA inclus),le asigura clientilor un trafic de 5 GB la viteze de pana la 21,6Mbps. Dupa depasirea acestui trafic viteza de download scade la 128kbps.

Unde sunt disponibile serviciile de date 3G la viteze de 21,6 Mbpsale Cosmote? Singura certitudine este orasul Bucuresti - desprecare Telemobil (Zapp) anuntase in septembrie 2009 ca este acoperitde reteaua la 21,6 Mbps. In februarie, chinezii de la ZTE -compania care a furnizat echipamentele de retea pentru Zapp dar sipentru Cosmote Grecia, anunta ca operatorul Cosmote Romania valansa in aprilie net de mare viteza in "toate orasele mari".Anuntul chinezilor nu a fost comentat de Cosmote.

Potrivit datelor disponibile in acest moment pe piata reteauaCosmote la 21,6 Mbps va acoperi orase ca Bucuresti, Timisoara sauBrasov dar si orase mai mici. Numarul de orase care ar urma sa aibaacces la aceste viteze este de 10, potrivit datelor vehiculate pepiata si la care a avut acces ZF.
Cosmote intra astfel in competitie cu Vodafone, numarul doi pepiata de telefonie mobila, singurul operator care mai are in ofertanet mobil la 21,6 Mbps. Voafone vinde internetul mobil cu viteze de21,6 Mbps cu 27 de euro pe luna si include un trafic lunar de 16GB.

Ce oferte de net mobil sunt pe piata la 12 euro


La un pret de 12 euro (TVA inclus), Orange vinde un abonament deinternet mobil cu viteze de download de pana la 7,2 Mbps cu untrafic lunar inclus de 3GB. La Vodafone cu 12,99 euro (TVA inclus)se poate achizitiona un abonament la internet mobil cu viteze dedownload de pana la 7,2 Mbps cu un trafic lunar inclus de 4GB.
La RCS&RDS, un abonament cu viteze de pana la 7,2 Mbps(download) costa 3,6 euro pe luna (TVA inclusa) iar traficul incluseste de 3 GB.
La Romtelecom, un abonament de 14,3 euro pe luna la viteze dedownload de cel mult 3,1 Mbps printr-o retea in tehnologie CDMAofera un trafic inclus de 6 GB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO