Business Hi-Tech

UPC România ia în calcul furnizarea de servicii de telefonie mobilă, prin intermediul unui MVNO

Autor: Adrian Dumitrache,

16.10.2012, 15:09 635

"Avem intenţia de a intra pe telefonia mobilă prin intermediul unui MVNO. Avem un proiect în acest sens, dar nu pot avansa un termen. În prezent ne concentrăm pe furnizarea de mobilitate la nivelul locuinţelor şi apoi vom face pasul spre următorul nivel", a spus Pascu.

Un MVNO este un operator care furnizează servicii de voce şi date mobile fără a-şi construi propria reţea de antene şi fibră optică, ci închiriind infrastructura de la operatori existenţi.

Prezentă pe piaţa românească din 1992, UPC este una dintre cele mai mari companii de comunicaţii prin cablu din România, furnizând servicii de televiziune prin cablu şi prin satelit, internet de mare viteză şi telefonie fixă digitală.

Operatorul are 1,147 milioane de clienţi în 200 de oraşe medii şi mari.

În primele şase luni, veniturile în dolari ale UPC România au scăzut cu 9,7%, la 66 milioane de dolari. În lei, veniturile operatorului au crescut cu 2,6%, la 223 milioane de lei, de la 217 milioane de lei în aceeaşi perioadă a anului 2011.

UPC România este afiliată la UPC Broadband, divizia europeană a grupului Liberty Global, una dintre cele mai mari companii de comunicaţii prin cablu din lume.

Principalii concurenţi ai UPC România sunt RCS&RDS şi Romtelecom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO